Ο Κασίγιας απέσυρε την υποψηφιότητα για την προεδρία της Ισπανικής Ομοσπονδίας

Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος ο Ίκερ Κασίγιας για την προεδρία της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Όπως ανακοίνωσε ο θρυλικός τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, της Πόρτο και της Εθνικής Ισπανίας, η απόφασή του αυτή πάρθηκε λόγω των οικονομικών, υγειονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ επίσης υποστήριξε πως αυτή την στιγμή πρέπει να υπάρχει σύμπνοια και όχι διχόνοια.

"Ο κύριος λόγος που με οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι η κοινωνική, οικονομική και υγειονομική κατάσταση που ταλανίζει τη χώρα μας και κάνει τις εκλογές να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Είναι η στιγμή να ενωθούμε και όχι να χωριστούμε, επειδή τόσο το ποδόσφαιρο όσο και η κοινωνία μάς έχει ανάγκη", αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο παλαίμαχος Ισπανός τερματοφύλακας.

Ύστερα από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Αυγούστου θα είναι ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες. Επίσης άξιζε να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιβηρικής χώρας, ο Μαριάνο Ραχόι, είχε εκφράσει την πρόθεσή του να είναι επίσης υποψήφιος, αλλά έκανε πίσω από την στιγμή που ο Κασίγιας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.