"Τεσσάρα" η Μπάρτσα στην Μαγιόρκα

Την μοναξιά της κορυφής συνεχίζει να απολαμβάνει η Μπαρσελόνα η οποία χθες ήταν καταιγιστική απέναντι στην Μαγιόρκα νικώντας την με το ευρύ 0-4!
Στην αναμέτρηση που έγινε στις Βαλεαρίδες Νήσους για την 28η αγωνιστική ημέρα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, η ομάδα του Κίκε Σετιέν άνοιξε το σκορ μόλις 64 δευτερόλεπτα μετά την έναρξή της. Ο Ντε Γιόνγκ έκλεψε τη μπάλα από τον Κούμπο και έδωσε την μπάλα στον Ζόρντι Άλμπα. Ο Καταλανός μπακ έκανε τη σέντρα και ο Χιλιανός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το πιο γρήγορο γκολ των Καταλανών στο πρωτάθλημα από τις 23 Ιανουαρίου του 2016, όταν ο Μουνίρ Ελ Χανταντί είχε σκοράρει στα 63 δευτερόλεπτα στη Μάλαγα. Στο 37ο λεπτό έγινε το 0-2 με τον Λιονέλ Μέσι να δίνει την ασίστ με το κεφάλι και τον Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ - ο οποίος μεσοβδόμαδα διηγήθηκε ιστορία από την περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους Καταλανούς - νίκησε τον Μανόλο Ρέινα. Ο Κίκε Σετιέν στις πρώτες του δηλώσεις μετά από τη λήξη του ματς έπλεξε το εγκώμιό του.
Ο Ζόρντι Άλμπα, ο οποίος έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ, ήταν αυτός που πέτυχε το τρίτο των Καταλανών. Από ασίστ του Μέσι, τη δεύτερη του Αργεντίνου στο παιχνίδι. Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα στο ματς, το οποίο αν και διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών είχε εισβολέα με φανέλα της "Αλμπισελέστε" με το 10 να κυνηγά το ίνδαλμά του.
Η τελευταία λέξη ανήκε στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πέτυχε γκολ μετά από τις δυο ασίστ που είχε δώσει. Με εξαιρετική ενέργεια κι αφού ταλαιπώρησε την άμυνα της νησιωτικής ομάδας διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-4).
Αυτή είναι η 12η διαδοχική σεζόν που ο Αργεντινός σκοράρει τουλάχιστον 20 γκολ στο πρωτάθλημα. Στα θετικά για την Μπάρτσα η επιστροφή του Λουίς Σουάρες μετά από πέντε μήνες.