Οριστική μετάθεση του Euro και του Κόπα Αμέρικα για το 2021

Οριστική είναι τελικά η μετάθεση του Euro για ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα για το καλοκαίρι του 2021.
Κάτι για το οποίο ενημέρωσε αρχικά η Νορβηγική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Η αναβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, λόγω του κορωνοϊού, θα δώσει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν, τόσο στα Εθνικά πρωταθλήματα, όσο και στις διασυλλογικές διοργανώσεις (Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ), υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα επιτευχθεί μία ανάσχεση της πανδημίας εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.
Σε γενικές γραμμές, πρόθεση της ΟΥΕΦΑ είναι να διατηρήσει το format διεξαγωγής του EURO όπως είχε προβλεφθεί για φέτος, δηλαδή με τους αγώνες να διεξάγονται σε 12 διαφορετικές χώρες. Απομένει βέβαια μία σημαντική λεπτομέρεια: να δώσει το «πράσινο φως» και η FIFA, η οποία για το καλοκαίρι του 2021 έχει προγραμματίσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη νέα διευρυμένη του μορφή.
Προτεινόμενες ημερομηνίες της διοργάνωσης είναι από τις 11 Ιουνίου ως τις 11 Ιουλίου 2021.

Το ίδιο θα συμβεί και με το Κόπα Αμέρικα το οποίο μετατέθηκε και αυτό για το 2021.
Η διοργάνωση που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2020 στα γήπεδα της Κολομβίας και της Αργεντινής, θα διεξαχθεί ένα χρόνο αργότερα και η CONMEBOL δίνει έτσι τη δυνατότητα στις χώρες - μέλη της να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους τα οποία διεκόπησαν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες της Ευρώπης, που δεν θα χάσουν τους ποδοσφαιριστές τους.
Προ ημερών η CONMEBOL αποφάσισε την αναβολή των των δύο πρώτων αγωνιστικών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.
Τα πρώτα ματς των εθνικών ομάδων επρόκειτο να διεξαχθούν από τις 23 έως τις 31 Μαρτίου σύμφωνα με το αντίστοιχο καλεντάρι της ΦΙΦΑ, η οποία ανέβαλε και τα προκριματικά της αντίστοιχης ασιατικής ζώνης σε συνενόησης με την ομοσπονδία (AFC).
Παράλληλα ανακοίνωσε και την αναβολή όλων των ματς για το Κόπα Λιμπερταδόρες από τις 15 έως τις 21 Μαρτίου.