Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ: Το Euro, οι τελικοί, οι ημερομηνίες

Η Πολωνική Ομοσπονδία μέσω ανακοίνωσής της κάνει γνωστές όλες τις αποφάσεις που πήρε η ΟΥΕΦΑ σε συνεργασία με τις χώρες και τους συλλόγους.
Συγκεκριμένα, κάνει γνωστό και επίσημα πως το Euro μετατίθεται για το 2021, αποκαλύπτει πως δε θα υπάρχουν πλέον στάνταρ ημερομηνίες, αφού θα γίνονται παιχνίδια εγχώριων πρωταθλημάτων τις καθημερινές και Ευρωπαϊκά τα Σαββατοκύριακα και πως οι ημερομηνίες των προκριματικών γύρων για τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα κατά την περίοδο 2020/21 θα καθοριστούν ανάλογα με την ολοκλήρωση των Εθνικών πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις:

Οι αποφάσεις για το Euro

1. Το τουρνουά Euro 2020 μεταφέρθηκε για το 2021 (11 Ιουνίου-11 Ιουλίου 2021).
2. Οι φιλικοί αγώνες και τα play-off για το Euro θα αναβληθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2020.
3. Οι προκριματικοί αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2021 θα διεξαχθούν σε διαφορετική ημερομηνία.
4. Τα τουρνουά Euro U21 / Euro των γυναικών που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021, θα διεξαχθούν σε διαφορετική ημερομηνία.
5. Οι ομάδες θα υποχρεωθούν να απελευθερώσουν τους παίκτες τους για όλους τους αγώνες Εθνικών ομάδων που θα γίνουν σε νέες ημερομηνίες.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τα Εθνικά πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

1. Αν η κατάσταση το επιτρέπει, θα καταβληθούν μέγιστες προσπάθειες για να ολοκληρωθούν τα Εθνικά πρωταθλήματα και τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.
2. Δεν θα υπάρχουν αποκλειστικές ημερομηνίες για παιχνίδια: Στα Εθνικά πρωταθλήματα θα μπορούν να γίνουν στα μέσα της εβδομάδας και οι αγώνες στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα κατά τα Σαββατοκύριακα.
3. Οι ημερομηνίες των προκριματικών γύρων για τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα κατά την περίοδο 2020/21 θα καθοριστούν ανάλογα με την ολοκλήρωση των Εθνικών πρωταθλημάτων.
ΠΗΓΗ: pzpn.pl, in.gr