Αντωνιάδης στον Σπορ FM: «Θα πρέπει να διασφαλιστούν οι μισθοί των ποδοσφαιριστών»

Την άποψή του ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι μισθοί των ποδοσφαιριστών, παρά την διακοπή του πρωταθλήματος, εξέφρασε ο θρύλος του Παναθηναϊκού και πρώην πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Αντώνης Αντωνιάδης, μιλώντας στον Σπορ FM.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την έξαρση του κορωνοϊού:
«Είμαστε απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό και είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε πιστά τις εντολές των ειδικών. Ποιες ημερομηνίες μας λέει η ΟΥΕΦΑ; Που ξέρεις τι θα γίνει το Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Εδώ δεν το ξέρουν οι επιστήμονες πως θα βρουν το αντίδοτο για αυτόν τον αόρατο εχθρό. Που ξέρουν τι θα γίνει στο διάστημα αυτό; Δείτε τι γίνεται στην Ιταλία... Δεν είναι απλά τα πράγματα. Ευτυχώς η κυβέρνηση μας πήρε νωρίτερα τα μέτρα που έπρεπε και για αυτό τα πράγματα είναι ελεγχόμενα».

Για τις αποφάσεις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ:
«Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Δεν μπορούμε μπροστά στο μεγαλύτερο αγαθό που είναι η υγεία να μιλάμε για ημερομηνίες. Λένε απλώς ημερομηνίες επηρεαζόμενοι από κάποιες γενικές μελέτες. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, που έλεγε και το έργο, αλλά όταν δεν υπάρχει υγεία τι μπάλα να παίξεις; Πρέπει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ να είναι πιο προσεκτικές για αυτά που αποφασίζουν. Θα ανακαλέσουν κάποιες αποφάσεις. Θα δείτε ότι δεν θα μπορέσουν τα παιχνίδια να γίνουν στις ημερομηνίες που όρισαν γιατί είναι άγνωστος ο εχθρός».

Για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών:
«Είναι υποχρεωτικό δικαίωμα του συνδικαλιστικού οργάνου να προστατεύσει το πολυτιμότερο αγαθό των μελών του που είναι η υγεία. Τα μέλη του ΠΣΑΠ δεν είναι μόνο οι πρωτοκλασάτοι. Είναι όλοι οι επαγγελματίες. Τουλάχιστον τους μισθούς των συμβολαίων πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα πληρωθούν. Δεν θα πρέπει να υπάρξει η ρύθμιση της ανωτέρας βίας και να πληρωθούν τα συμβόλαια των παικτών. Δεν είναι μόνο οι διεθνείς, μην ξεχνάμε ότι είναι και οι άλλοι, οι παίκτες της Β' και Γ' Εθνικής. Κανείς δεν ασχολείται αυτούς, με τον άμαχο πληθυσμό του ποδοσφαίρου».