Συστήνει ταμείο η ΦΙΦΑ για τους απλήρωτους ποδοσφαιριστές

Ταμείο για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων που έχουν πτωχεύσει, έχει ετοιμάσει η ΦΙΦΑ σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.
Πάνω από 50 ομάδες σε 20 χώρες έχουν πτωχεύσει τα τελευταία πέντε χρόνια, ή διαλύονται και επανέρχονται με διαφορετική νομική σύσταση χωρίς να αφήσουν περιθώρια σε παίκτες να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, αφήνοντας πίσω τους αρκετά χρωστούμενα, όπως αποκαλύπτει το Sky Sports.
Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών θέλει να βοηθήσει ποδοσφαιριστές που πέφτουν θύματα τέτοιων καταστάσεων συστήνοντας ένα ταμείο το οποίο θα τους εξασφαλίζει μία ασφάλεια.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΦΙΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχει διαθέσει 14,6 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει απλήρωτους παίκτες της περιόδου 2020-2022. Μάλιστα, επιπλέον 4,5 εκατομμύρια έχουν διατεθεί για την περίοδο 2015-2020.
"Αυτή η συμφωνία και η δέσμευση μας να βοηθήσουμε παίκτες σε δύσκολες καταστάσεις δείχνουν πώς μεταφράζουμε το ρόλο μας ως κυβερνητικό σώμα του ποδοσφαίρου" δήλωσε ο Ιταλοελβετός.