Λόβρεν: "Θέλω να μας θυμούνται όπως την Μπαρσελόνα"

Η Λίβερπουλ έχει κυριαρχήσει στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2019, έχει κυριαρχήσει στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων επίσης το 2019 και πλέον είναι θέμα χρόνου να αποδείξει την κυριαρχία της και στο Αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς είναι διαδικαστικό πλέον το θέμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος στην "Γηραιά Αλβιόνα".
Ωστόσο άπαντες στο "κόκκινο" στρατόπεδο δεν φαίνεται να αρκούνται σε αυτό. Κάτι που αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις που έκανε ο Ντέγιαν Λόβρεν στο SkySports, ο οποίος έθεσε ως παράδειγμα τα κατορθώματα της Μπαρσελόνα του Γκουαρδιόλα.
Τι έκαναν οι Καταλανοί εκείνοι την περίοδο; Από τους συνολικά 19 τίτλους που διεκδίκησαν κατέκτησαν τους 14 την τετραετία 2008-2012 ανάμεσα στους οποίους και δύο Τσάμπιονς Λιγκ (2008-09, 2010-11).
"Βρίσκομαι εδώ από την αρχή της θητείας του Κλοπ και μας πήρε δύο ή τρία χρόνια να χτίσουμε τα πάντα και ας πούμε ότι κάναμε κλικ αυτή τη χρονιά. Το κάναμε, ίσως, και πέρσι αλλά χάσαμε τον τίτλο για ένα βαθμό. Όμως τώρα καταλαβαίνουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, το τι χρειαζόμαστε, το τι θέλουμε. Και εγώ ειδικά θέλω να μας θυμούνται ίσως όπως την ομάδα της Μπαρσελόνα που κέρδισε σε τέσσερα χρόνια κάπου στα 20 τρόπαια. Γιατί να μην το κάνουμε; Πιστεύω πως μπορούμε και θέλω να μας θυμούνται ως μια από τις καλύτερες ομάδες που εμφανίστηκαν ποτέ – όχι μόνο για αυτό το χρόνο, αλλά για πολλά, πολλά χρόνια" τόνισε μεταξύ άλλων ο Λόβρεν.