Γιαννίκης: «Δευτέρα στην Κρήτη, Παρασκευή στην Δράμα, δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπισε την Δευτέρα τον Πλατανιά στα Χανιά, ενώ την Παρασκευή αντιμετωπίζει στην Δράμα την Δόξα.
Ο προπονητής των Ηπειρωτών, Αργύρης Γιαννίκης, στην συνέντευξη Τύπου στο ΠΕΑΚΙ, εξέφρασε την εύλογη απορία του, για ποιό λόγο η διοργανώτρια Αρχή προγραμμάτισε δύο εκτός έδρας ματς της ομάδας, με την ελάχιστη δυνατή απόσταση μεταξύ τους, δηλαδή Δευτέρα και Παρασκευή.

Αναλυτικά όσα είπε σχετικά με αυτό: «Καταρχήν μάθαμε στη διάρκεια του αγώνα ότι θα παίξουμε την Παρασκευή. Είμαστε η μόνη ομάδα που παίζουμε δυο παιχνίδια εκτός έδρας. Από το πιο νότιο μέρος θα πάμε στο πιο βόρειο. Είναι 10 ώρες ταξίδι να πάμε στην Κρήτη και άλλες τόσες να γυρίσουμε. Είναι 6 ώρες να πάμε στη Δράμα και άλλες τόσες να γυρίσουμε και έτσι όπως είναι το πρόγραμμα μας έχει δέσει τα χέρια για να κάνουμε μια διαχείριση πιο ωραία πριν το ματς με τη Δράμα. Το ότι βγήκε το πρόγραμμα τη Δευτέρα για να παίξουμε την Παρασκευή εγώ δεν το κατανοώ. Αν το γνωρίζαμε μια εβδομάδα πιο μπροστά, θα κάναμε κι εμείς πιο επαγγελματικά τη δουλειά μας.
Είμαστε συνηθισμένοι και ψημένοι σε δύσκολες συνθήκες. Οι παίκτες που θα επιλέξουμε να παίξουν και δεν έχουν κάποια κούραση, πρέπει να περάσουν σωματικά και ψυχικά κάποιο επίπεδο. Αυτοί που θα πάρουν τις ευκαιρίες και δεν έχουν παίξει πολύ, αφού θα υπάρξει κάποιο ροτέισον, πρέπει να αποδείξουν ότι δικαιούνται να είναι στην ομάδα».

Για το αν τον προβληματίζει το θέμα τη μετακίνησης και πώς θα αντιδράσει η ομάδα:
«Το είχαμε και άλλη φορά αυτό, αλλά τώρα είναι δύο ματς εκτός και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η λίγκα δεν το έχει στο μυαλό της αυτό το πράγμα. Αν είναι να γίνεται Παρασκευή το ματς, ας το μαθαίνουμε μια εβδομάδα πιο μπροστά για να γίνει σωστή διαχείριση. Αυτό απαιτεί ο επαγγελματισμός και αυτό απαιτούμε από τους παίκτες μας, αλλά από ό,τι φαίνεται η Λίγκα δεν το έχει υπόψιν της. Δυσκολεύει την κατάσταση αλλά είμαστε ψημένοι σε αυτά και θα πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».