Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλες νίκες για Σίτι και Λιόν

Με τις αναμετρήσεις Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 1-2 και Λιόν-Γιουβέντους 1-0, ολοκληρώθηκαν τα πρώτα ματς για την φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μάντσεστερ Σίτι άλωσε τη Μαδρίτη, νικώντας 1-2 με ανατροπή τη Ρεάλ και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη στις 17 Μαρτίου.
Ταυτόχρονα, ήταν μια ιστορική νίκη, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά οι «Πολίτες» κατόρθωσαν να νικήσουν την ομάδα του Ζιντάν σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ ήταν η τρίτη που έφυγε νικήτρια από ισπανικό έδαφος σε 10 αγώνες που έχει δώσει εκεί (με Βιγιαρεάλ το 2011 και Σεβίλλη το 2015) οι άλλες.
Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν την περίοδο 2015-16 στα ημιτελικά, με τη Ρεάλ να αποσπά 0-0 στο «Έτιχαντ» και να προκρίνεται χάρις στο 1-0 στο «Μπερναμπέου».
Οι ομάδες ήταν επιφυλακτικές στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα απείλησε δύο φορές με τον Ζεσούς, ενώ από την άλλη η Ρεάλ δεν έκανε φάση!
Ενάντια στη ροή του αγώνα όμως ήταν οι γηπεδούχοι που προηγήθηκαν με τον Ίσκο στο 60', κι ενώ η Σίτι είχε φτάσει κοντά στο 0-1 με το σουτ του Μαχρέζ και την απόκρουση του Ράμος πάνω στη γραμμή.
Οι Άγγλοι όμως δεν κάμφθηκαν και με δύο γκολ σε πέντε λεπτά έκαναν την ανατροπή, αρχικά με την κεφαλιά του Ζεσούς στο 78' μετά τη σέντρα του Ντε Μπράινε και στη συνέχεια με τον Βέλγο άσο (83') να ευστοχεί από τα 11 βήματα για το 1-2. Στο 86' αποβλήθηκε ο Σέρχιο Ράμος, που χάνει τη ρεβάνς.

Η Λιόν έκανε την έκπληξη και νικώντας 1-0 της Γιουβέντους στη Γαλλία πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ.
Οι «Λιονέ» απείλησαν άμεσα στο 21ο λεπτό, με το οριζόντιο δοκάρι του Εκαμπί και δέκα αργότερα πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Σε εκείνη τη φάση οι «Μπιανκονέρι» έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς ο Ντε Λιχτ βρισκόταν εκτός αγωνιστικού χώρου με τραύμαστο κεφάλι, ο Τουσάρ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Αουάρ και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι.
Στη συνέχεια η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία αναλώθηκε στη διατήρηση των κεκτημένων και με σωστή τακτική κατάφερε να διαφυλάξει τη νίκη, που αν και ισχνή μπορεί να αποδειχθεί αρκετή ενόψει της ρεβάνς, στις 17 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της φάσης των «16»:

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ 1-0
Ντόρτμουντ-Παρί Σεν-Ζερμέν 2-1

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου
Αταλάντα-Βαλένθια 4-1
Τότεναμ-Λειψία 0-1

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου
Νάπολι-Μπαρσελόνα 1-1
Τσέλσι-Μπάγερν 0-3

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 1-2
Λιόν-Γιουβέντους 1-0


Ρεβάνς

Τρίτη 10 Μαρτίου
Βαλένθια-Αταλάντα
Λειψία-Τότεναμ

Τετάρτη 11 Μαρτίου
Παρί Σεν-Ζερμέν-Ντόρτμουντ
Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Τρίτη 17 Μαρτίου
Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης
Γιουβέντους-Λιόν

Τετάρτη 18 Μαρτίου
Μπαρσελόνα-Νάπολι
Μπάγερν-Τσέλσι