Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκες για Ατλέτικο και Ντόρτμουντ

Τα αουτσάιντερ επικράτησαν των φαβορί στους πρώτους αγώνες των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ στην Ισπανία, ενώ με πρωταγωνιστή τον Χάαλαντ, η Ντόρμουντ επιβλήθηκε με 2-1 της Παρί Σεν-Ζερμέν στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ». Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 11 Μαρτίου στο «Ανφιλντ» και «Παρκ Ντε Πρενς» αντίστοιχα.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που παρουσιάζει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ήταν «μεταμορφωμένη» προς το καλύτερο και υποχρέωσε την Λίβερπουλ στην δεύτερη ήττα της σε όλες τις διοργανώσεις (η πρώτη από τη Νάπολι την φάση των ομίλων) από την έναρξη της περιόδου.
Με το γκολ του Σαούλ στο 4ο λεπτό, οι «Ροχιμπλάνκος» πήραν τη μεγάλη νίκη με 1-0 επί των πρωταθλητών Ευρώπης στο «Μετροπολιτάνο».

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ εξελίσσεται σε «παιδί-θαύμα» για την Ντόρτμουντ. Ο Νορβηγός στράικερ έβαλε «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή του στην πρώτη αναμέτρηση της Μπορούσια με την Παρί Σεν-Ζερμέν στην φάση των «16» του ΤσάμπιονςΛιγκ.
Με δύο δικά του γκολ στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Βεστφαλών στο νικηφόρο 2-1 επί των Γάλλων, αποτέλεσμα που τους δίνει το προβάδισμα για να συνεχίσουν στη διοργάνωση.
Στην επιστροφή του στην ενδεκάδα της Παρί μετά τον τραυματισμό του, ο Νεϊμάρ ισοφάρισε στο 75', αλλά δύο λεπτά μετά ο Χάαλαντ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ (είχε ανοίξει το σκορ στο 65') έδωσε τη νίκη στη Ντόρτμουντ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα της φάσης των «16»:

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου
Αταλάντα-Βαλένθια
Τότεναμ-Λειψία

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου
Νάπολι-Μπαρσελόνα
Τσέλσι-Μπάγερν

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι
Λιόν-Γιουβέντους


Ρεβάνς

Τρίτη 10 Μαρτίου
Βαλένθια-Αταλάντα
Λειψία-Τότεναμ

Τετάρτη 11 Μαρτίου
Παρί Σεν-Ζερμέν-Ντόρτμουντ
Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Τρίτη 17 Μαρτίου
Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης
Γιουβέντους-Λιόν

Τετάρτη 18 Μαρτίου
Μπαρσελόνα-Νάπολι
Μπάγερν-Τσέλσι