Μπέτις-Μπαρσελόνα 2-3

Μεγάλη νίκη με 2-3 μέσα στην Ανδαλουσία πέτυχε η Μπαρσελόνα επί της Μπέτις για την 23η αγωνιστική ημέρα της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Οι παίκτες του Κίκε Σετιέν έφθασαν στην ανατροπή και τη νίκη (2-3) χάρη σε τρεις ασίστ του Λιονέλ Μέσι, παρότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές.
Η Μπέτις μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του Μπενίτο Βιγιαμαρίν και κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Λενγκλέ μόλις έξι λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. Ο Σέρχιο Κανάλες ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος, νίκησε τον Τερ Στέγκεν και άνοιξε το σκορ για τους "Βερδιμπλάνκος".
Η Μπαρσελόνα απάντησε μετά από 3 μόλις λεπτά. Ο Μέσι έβγαλε μαγική μπαλιά, ο Φρένκι Ντε Γιονγκ στόπαρε την μπάλα και νίκησε τον Ρόμπλες, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ένα λάθος του Βιδάλ στη μεσαία γραμμή, έδωσε την ευκαιρία στους Ανδαλουσιάνους να ξεκινήσουν αντεπίθεση, ο Κανάλες να δώσει στον Φεκίρ και στον τελευταίο με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν.
Όλα έδειχναν ότι η Μπέτις θα πήγαινε με προβάδισμα στ' αποδυτήρια για το ημίχρονο. Όλοι όμως λογάριαζαν χωρίς τον Σέρχιο Μπούσκετς. Στο τρίτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου ο Λιονέλ Μέσι εκτέλεση το φάουλ, η γηπεδούχος άμυνα μπλόκαρε, ο Μπουσκέτς το εκμεταλλεύτηκε και ισοφάρισε σε 2-2.
Στο 73ο λεπτό ο Μέσι είχε μια ακόμη εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ο Λενγκλέ πήρε την κεφαλιά και έδωσε το προβάδισμα στους Καταλανούς, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (2-3).
Ο Μέσι διαμαρτυρήθηκε σωστά για πέναλτι στις καθυστερήσεις του ματς, το οποίο λανθασμένα δεν δόθηκε στον Αργεντίνο.