Άγαλμα στον Πελέ για την κατάκτηση του Μουντιάλ 1970

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την κατάκτηση του Μουντιάλ του 1970 στο Μεξικό από την "Σελεσάο", η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός κέρινου αγάλματος του Πελέ, στο Μουσείο της Εθνικής Βραζιλίας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Τον ερχόμενο Οκτώβριο ο «μάγος» της μπάλας, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των Εποχών κλείνει τα 80 του χρόνια και η Ομοσπονδία της πατρίδας του θέλησε έτσι να τον τιμήσει.
Λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί στην εκδήλωση, ωστόσο ήταν από τους πρώτους που είδαν το άγαλμα προκειμένου να δώσει την έγκρισή του, εκφράζοντας τελικά την πλήρη ικανοποίηση του, χαρακτηρίζοντάς το, «τέλειο».
Το παρόν στην γιορτή αυτή έδωσαν άλλα μέλη εκείνης της θρυλικής ομάδας, ο Ζαϊρζίνιο, ο Κλοντοάλντο και ο Μπρίτο, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά στον σημερινό ομοσπονδιακό εκλέκτορα, Τίτε.
Το άγαλμα του Πελέ είναι κατασκευασμένο σε φυσικό μέγεθος και το «Μαύρο Διαμάντι» φορά την φανέλα της Εθνικής ομάδας εκείνης της εποχής, ενώ για την κατασκευή του εργάστηκαν 25 τεχνίτες και το ολοκλήρωσαν σε έναν χρόνο.