Βράβευσε Διακογιάννη η ΕΡΤ

Τον Γιάννη Διακογιάννη βράβευσε η ΕΡΤ για την πολύχρονη και τεράστια προσφορά του στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και τους πολίτες, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μαζί με τον μεγαλύτερο Έλληνα αθλητικό δημοσιογράφο, η ΕΡΤ βράβευσε, για τον ίδιο λόγο, και τους Αλέξη Κωστάλα και Γιάννη Πετρίδη.
Τη σχετική πρωτοβουλία έλαβε η νέα Διοίκηση της ΕΡΤ θεσπίζοντας από φέτος τη βράβευση προσωπικοτήτων που διαχρονικά στήριξαν τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και άφησαν ή και αφήνουν ακόμη και σήμερα με τον επαγγελματισμό και το ήθος τους μία πολύτιμη παρακαταθήκη στην ιστορία της ΕΡΤ.
Στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, παρουσίασαν έργα των Palestrina, Tchaikovsky, Verdi, Bruckner, Orban κ.ά με σολίστ τους Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Νάντια Κοντογεώργη (μέτζο σοπράνο), Γιάννη Καλύβα (τενόρο) και Γιώργο Παπαδημητρίου (μπασοβαρύτονο).
Να σημειωθεί ότι το βραβείο του Γιάννη Διακογιάννη παρέλαβε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.