Ο Ολυμπιακός και το ρεκόρ των τριών ημιχρόνων

Για πρώτη φορά από το 1959, που ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, ομάδα καταφέρνει να πετύχει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος τρία η περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.
Στις 7 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί στο Αγρίνιο 3-0 από το ημίχρονο, ενώ στην Τρίπολη την Κυριακή επικράτησε 5-0 του Αστέρα Τρίπολης με 4-0 ημίχρονο. Χθες νίκησε με 4-1 την ΑΕΛ, αφού προηγήθηκε με 4-0 στο ημίχρονο.
Σε τρία διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία, τέσσερα και τέσσερα γκολ.
Όπως αναφέρει η Σούπερ Λιγκ στην επίσημη ιστοσελίδα της, για τον Ολυμπιακό είναι ρεκόρ της Ιστορίας του και τα δύο διαδοχικά παιχνίδια με τέσσερα γκολ στο ημίχρονο, με Αστέρα και ΑΕΛ δηλαδή. Δεν είναι όμως ρεκόρ στο πρωτάθλημα, καθώς η ΑΕΚ στις τελευταίες αγωνιστικές του 1978-79 πέτυχε σε δύο παιχνίδια από πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ΑΕΚ-Καβάλα 7-0 και ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 7-2, με 5-0 στο ημίχρονο και στις δύο περιπτώσεις.
Η ΑΕΛ δέχτηκε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια. Στις 17 Σεπτεμβρίου 1995 είχε χάσει στην έδρα της από τον ΟΦΗ με 6-2, ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 4-1 στο ημίχρονο.
Παράλληλα, με τέσσερα γκολ πίσω η ΑΕΛ στο ημίχρονο είχε να βρεθεί σχεδόν 41 χρόνια! Στις 14 Ιανουαρίου 1979 έχανε 4-0 από την ΑΕΚ, για να τελειώσει ο αγώνας 4-2.
Στο φετινό πρωτάθλημα τρία τουλάχιστον γκολ στο πρώτο ημίχρονο έχουν πετύχει τρεις φορές ο Ολυμπιακός και από μια ΠΑΟΚ και Ατρόμητος.