Ο Αλέξανδρος Νικολιάς στο Campion.gr!

Ο Αλέξανδρος Νικολιάς είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ποδοσφαιριστή και ανθρώπου. Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ, έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα και μετά από κάποιους σταθμούς στην καριέρα του, από τον Ιανουάριο του 2016 φορά την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.
Ένας άνθρωπος με συγκροτημένη σκέψη, λόγο και χαρακτήρα. Παράλληλα όμως με το ποδόσφαιρο είναι και φοιτητής. Αρχικά, με τις πανελλήνιες πέρασε στο Πολυτεχνείο, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, αλλά τελικά δεν ήταν αυτό που ήθελε. Ξαναδίνει εξετάσεις και περνάει στην Φαρμακευτική της Πάτρας, όπου φοιτά μέχρι σήμερα. Μαζί του μιλήσαμε γι' αυτό, για τον τραυματισμό του που κοντεύει να ξεπεράσει, για τον ΠΑΣ Γιάννινα, για τις προσωπικές του φιλοδοξίες, αλλά και φυσικά για την... μεταγραφολογία γύρω από το όνομά του.

Αλέξανδρε καταρχήν θέλω να μας πεις πότε επιστρέφεις από τον τραυματισμό σου.
Ήδη έχει περάσει ένας μήνας. Οι γιατροί και οι φυσικοθεραπευτές που με παρακολουθούν μου λένε ότι στις 29 Δεκεμβρίου που θα επιστρέψουμε μετά τα Χριστούγεννα, θα "μπω" με την ομάδα. Προχωράω σιγά σιγά, θα με δει και ο προπονητής και θα κρίνει πότε θα αγωνιστώ ξανά.

Όπως γνωρίζουμε, παράλληλα με το ποδόσφαιρο σπουδάζεις και Φαρμακευτική. Είσαι μία από τις λίγες περιπτώσεις επαγγελματιών αθλητών στην Ελλάδα, που παράλληλα σπουδάζουν. Πόσο δύσκολο είναι να είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και παράλληλα να είσαι φοιτητής;
Είναι δύο κλάδοι αντίθετοι. Το δύσκολο είναι να περάσεις πρώτα σε αυτή την σχολή με τις πανελλήνιες και από εκεί και πέρα όσο παρακολουθείς, όσο είσαι κοντά στην σχολή σου και παρακολουθείς μαθήματα, τόσο πιό εύκολα κάνεις τα πράγματα. Εγώ, η αλήθεια είναι αφού ασχολούμαι επαγγελματικά εδώ και χρόνια με το ποδόσφαιρο, πηγαίνω μόνο στις εξεταστικές και προσπαθώ να τα συνδυάζω και τα δύο ρίχνοντας κάθε φορά βάρος στο κάθε ένα, ανάλογα με την στιγμή που βρισκόμαστε.


Το όνομά σου τον τελευταίο καιρό "παίζει" αρκετά για μεταγραφή σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Έχουν δόση αλήθειας αυτά τα δημοσιεύματα;
Γράφονται πολλά, αλλά εγώ έχω σταματήσει να κοιτάω τι γράφεται. Μόνο οι επίσημες προτάσεις είναι αυτές που μένουν και από εκεί και πέρα ο πρόεδρος είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο να κάνει τις συζητήσεις και ύστερα εγώ. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ομάδες που με έχουν προσεγγίσει αλλά γράφονται πολλά. Για παράδειγμα, μία ομάδα η οποία είναι αρκετά ψηλά στην βαθμολογία με έχει προσεγγίσει από το καλοκαίρι αλλά δεν έχει ακουστεί το όνομά της καν, ενώ άλλη ομάδα με την οποία εγώ δεν έχω καμία επαφή ούτε συζήτηση, άλλοι μπορεί να έχουν, έχει "παίξει" παντού σε όλα τα άρθρα. Όμως μόνο οι επίσημες προτάσεις μετράνε. Με το πληκτρολόγιο, τις φήμες και τα σενάρια έχουν κάνει πολλοί "μεταγραφή" αλλά τελικά δεν έγινε.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης το περασμένο καλοκαίρι έκανε αλλαγές εκ βάθρων στην ομάδα. Όλη αυτή η προσπάθεια πλέον βγάζει υγεία. Πώς είναι η κατάσταση φέτος;
Δόξα τω Θεώ είμαστε πολύ καλά. Άμα λείψουν οι τραυματισμοί και είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας, προδιαγράφεται ένα λαμπρό μέλλον όπως το βλέπουμε και στις τελευταίες αγωνιστικές. Παρόλο που βασικοί παίκτες μας είναι τραυματίες, όποιος κληθεί στην ενδεκάδα δίνει τον καλύτερό του εαυτό και καλύπτει το κενό επάξια. Η ομάδα έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, πολύ καλά παιδιά και πιστεύω ότι και με την παρουσία του προπονητικού τιμ, το τέλος θα είναι αίσιο για την ομάδα μας.


Η αλλαγή του τεχνικού διευθυντή και η συνεργασία με τον Γιώργο Ντάσιο έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τον κόσμο της ομάδας. Τι είναι για εσάς ο Γιώργος Ντάσιος;
Όλοι ξέρουμε την ιστορία του Γιώργου Ντάσιου εδώ στον ΠΑΣ Γιάννινα και την αγάπη που του έχει ο κόσμος. Εγώ αυτά τα ήξερα πριν ακόμη έρθω στην ομάδα. Ήμασταν και συμπαίκτες στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά ξέρω και από εδώ στα Γιάννινα τι αγάπη του τρέφει ο κόσμος και γι' αυτό πιστεύω ότι έγινε και η κίνηση αυτή φέτος. Να συσπειρωθεί και ο κόσμος, να δει με άλλο μάτι την ιδέα της Β' Εθνικής. Γιατί κακά τα ψέματα ξενερώνει ο κόσμος με την ιδέα αυτή, αλλά πιστεύω βλέποντας όλη αυτήν την κατάσταση στην ομάδα και τα αποδυτήρια που βγάζουν υγεία, ο κόσμος θα ξανάρθει στο γήπεδο.

Πιστεύεις ότι θα είναι "παρένθεση" η φετινή σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα;
Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε. Προς το παρόν το κάνουμε πολύ καλά. Αν κρατηθούμε προσγειωμένοι και συνεχίσουμε την πολλή δουλειά, όπως κάνουμε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, αν συνεχίσουμε έτσι τις προπονήσεις και κάνουμε πράξη αυτά που μας λέει ο κόουτς και έχουμε εγκράτεια και σοβαρότητα, τότε πιστεύω ότι θα είναι "παρένθεση" και του χρόνου θα είμαστε στην Σούπερ Λιγκ.

(Με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα)

Πόσο διαφορετικό είναι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ από την Σούπερ Λιγκ 2;
Οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες, είναι μικρές. Από ότι έχουμε δει μέχρι στιγμής η Σούπερ Λιγκ έχει πιό καλά γήπεδα. Απλά πιστεύω ότι η δυναμικότητα, οι παίκτες και το υλικό της Σούπερ Λιγκ 2 είναι αντάξιο της Σούπερ Λιγκ. Δεν έχει να φοβάται τίποτα. Απλά η Σούπερ Λιγκ 2 είναι πιό πολύ πρωτάθλημα δύναμης, κλειστής άμυνας και γενικά όποιος βάζει γκολ κερδίζει. Ενώ στην Σούπερ Λιγκ υπάρχει λίγη περισσότερη ποιότητα. Οι παίκτες όμως που παίζουν στην Σούπερ Λιγκ 2 μπορεί να είναι και καλύτεροι από την Σούπερ Λιγκ.

Είσαι ένας από τους τρεις αρχηγούς του ΠΑΣ. Σε γεμίζει με έξτρα ευθύνες αυτό;
Κλήθηκα να είμαι αρχηγός, αλλά στην θέση μου μπορούσε να είναι κάλλιστα κάποιο άλλο παιδί. Σίγουρα υπάρχουν στην ομάδα παιδιά με μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερες παραστάσεις από μένα. Εγώ δεν το βλέπω αρχηγικά. Κάθε παιδί πάντα έχει τον λόγο του, μετράει ο λόγος από τον πιό μικρό μέχρι τον πιό μεγάλο, έχει κάτι να προσφέρει και ότι πει είναι όλοι το ίδιο. Από εκεί και πέρα, ειδικά φέτος, η ομάδα είναι σαν μία παρέα, δεν έχει κάποιος αρχηγικές τάσεις, ούτε να ηγηθεί, ούτε να μειώσει κάποιον. Δόξα τω Θεώ τα πάμε όλοι πολύ καλά και πιστεύω ότι αυτό θα κρατηθεί μέχρι το τέλος.

(Με την φανέλα της ΑΕΚ, όταν είχε το παρατσούκλι "Φερνάντο Νάβας")

Προσωπικοί στόχοι και φιλοδοξίες;
Σίγουρα οι στόχοι και οι φιλοδοξίες κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίξει όσο υψηλότερα μπορεί. Εγώ αυτή την στιγμή είμαι στον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν μπορώ να ακούω τα δημοσιεύματα και οτιδήποτε γράφεται και αυτό να με βγάζει από τον στόχο της ομάδας ο οποίος είναι αποκλειστικά η άνοδος και εγώ να είμαι σοβαρός. Η πρόκληση το να παίξεις σε μία πιό μεγάλη ομάδα και να δεις αν μπορείς να ανταποκριθείς και αξίζεις να παίζεις εκεί, είναι μεγάλη, αλλά αυτή την στιγμή είμαστε εδώ και δεν μπορούμε να μιλάμε για άλλα. Δεν πρέπει να είμαστε πλεονέκτες και πρέπει να σεβόμαστε ότι μας δίνεται. Κακά τα ψέματα, πολλοί θα θέλανε να είναι στον ΠΑΣ Γιάννινα ακόμη και αυτόν της Β' Εθνικής και πολλά παιδιά ίσως "ψαχτούν" στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη να έρθουν εδώ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια μεγάλη ομάδα και η "παρένθεση" της Β' Εθνικής θα είναι μια κακή "παρένθεση".

(Σκοράροντας με την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου)

Από το εξωτερικό ποιές ομάδες υποστηρίζεις;
Δεν βλέπω πολύ διεθνές ποδόσφαιρο, αλλά από παλιά υποστήριζα Μπαρσελόνα και Γιουβέντους. Τώρα επειδή είναι και ο φίλος μου ο Μαυροπάνος στην Άρσεναλ, έχω αρχίσει να βλέπω και Αγγλικό πρωτάθλημα. Τώρα, αγάπη σε άλλη ομάδα δεν έχω.

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο της ομάδας για τις ημέρες;
Θέλω να ευχηθώ υγεία και Καλά Χριστούγεννα. Όλοι να έχουν αγάπη με τις οικογένειές τους και από εκεί και πέρα στο ποδοσφαιρικό κομμάτι εμείς θα κάνουμε τα πάντα να δώσουμε χαρά στον κόσμο, που πέρυσι με την κακή χρονιά που κάναμε του την πήραμε.