Αφεντικό η Λίβερπουλ, 3-1 την Μάντσεστερ Σίτι!

Η Λίβερπουλ «πάτησε» την Μάντσεστερ Σίτι και δείχνει ικανή να το σηκώσει μετά από 30 χρόνια! Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν εξαιρετικοί, επικράτησαν 3-1, ανώτεροι στο παιχνίδι τους,
εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, μπλόκαραν τον Ντε Μπρούιν και τον Στέρλινγκ και δεν επέτρεψαν στους «Πολίτες» να κάνουν το παιχνίδι τους εκτοξεύοντας την μεταξύ τους διαφορά στους εννέα βαθμούς!
Μάλιστα, η ομάδα από το Μάντσεστερ έπεσε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας όντας έναν βαθμό πίσω από Λέστερ και Τσέλσι!

Το ματς

Με διάθεση να κάνουν το παιχνίδι τους μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στο ματς, κερδίζοντας διαδοχικά κόρνερ, όμως η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε την τρομερή ταχύτητα που διαθέτει μεσοεπιθετικά, κάτι που έγινε στο 6ο λεπτό.
Αφού η Σίτι... πάτησε περιοχή και ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Άρνολντ, η Λίβερπουλ έφυγε στην κόντρα και απέναντι σε 7 (!) παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι, ο Φαμπίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, απ’ όπου με τρομερό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπράβο για το 1-0. Ο έλεγχος της φάσης, έγινε από τους διαιτητές στο VAR, βλέποντας πως δεν υπήρξε κάτι το μεμπτό. Μάλιστα όπως βλέπετε ξεκάθαρα και στην διπλανή φωτογραφία, υπήρξε στην αρχή της φάσης χέρι του Μπερνάρντο Σίλβα.
Αυτό το γκολ έδωσε... φτερά στα πόδια των γηπεδούχων που στην δεύτερή τους ευκαιρία βρήκαν και δεύτερο τέρμα. Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας με τον Άρνολντ να αλλάζει για τον Ρόμπερτσον, ο οποίος έκανε άψογη σέντρα και ο Σαλάχ με κεφαλιά έγραψε το 2-0!
Η Λίβερπουλ είχε πάρει αέρα δύο τερμάτων και αναγκαζόταν να διαχειριστεί το προβάδισμά της. Δεν κάθισε σε αυτό, πάντως, και συνέχιζε να παίζει σε αυτό τον ξέφρενο ρυθμό, εγκλωβίζοντας παράλληλα την Μάντσεστερ Σίτι που περίμενε ορισμένες εκλάμψεις του Αγουέρο αφού ο Ντε Μπρούιν ήταν αρνητικός και δεν μπορούσε να βρει χώρους στο γήπεδο. Η άμυνα της ομάδας του Γκουαρδιόλα βρέθηκε σε κάκιστη κατάσταση βλέποντας τους μεσοεπιθετικούς της Λίβερπουλ να της δημιουργεί συνεχώς προβλήματα.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Όμως, ξανά στο 6ο λεπτό αλλά αυτή τη φορά της επανάληψης, η Λίβερπουλ βρήκε και τρίτο τέρμα! Ο Χέντερσον βγήκε στο πλάι και λειτούργησε ως εξτρέμ, βγάζοντας εξαιρετική σέντρα στο ύψος του δευτέρου δοκαριού και ο Μανέ με κεφαλιά νίκησε τον Μπράβο, που είχε κακή αντίδραση στη φάση (3-0).
Στο 78ο λεπτό, βέβαια, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μπερνάρντο Σίλβα. Πέντε λεπτά αργότερα και αφού οι διαμαρτυρίες έγιναν η αγαπημένη συνήθεια των φιλοξενούμενων, ζήτησαν εκ νέου πέναλτι σε χέρι του Άρνολντ, ωστόσο αυτή τη φορά ο διαιτητής έδειξε «παίζεται», αφού η απόσταση ήταν κοντινή. Τα τελευταία λεπτά πέρασαν χωρίς να συμβεί κάτι το ιδιαίτερο, με τον Κλοπ να βάζει τον Γκόμες αντί του Σαλάχ στο ματς και να χρησιμοποιεί τριάδα στα στόπερ και να «κλειδώνει» τη νίκη της Λίβερπουλ.
ΠΗΓΗ: Σπορ FM 94.6