Τερματοφύλακας αγωνίστηκε με μαύρα για να τιμήσει τον Λεβ Γιασίν

Ο τερματοφύλακας της Όρενμπουργκ, Αντρέι Κλίμοβιτς, για να τιμήσει τη μνήμη του θρυλικού Λεβ Γιασίν 90 χρόνια μετά τη γέννησή του, βρήκε έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο, καθώς αγωνίστηκε με μαύρη στολή στο ματς της ομάδας του με την Κρίλια Σοβέτοφ.
O Λεβ Γιασίν, ο οποίος είναι ίσως ο μεγαλύτερος τερματοφύλακας όλων των Εποχών, έγραψε Ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα με τις σπουδαίες εμφανίσεις του με τη φανέλα της Ντιναμό Μόσχας και της Σοβιετικής Ένωσης. Κατακτώντας μεταξύ άλλων, ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα Euro και μία "Χρυσή Μπάλα". Μάλιστα είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας στην Ιστορία, που κατακτά την "Χρυσή Μπάλα"!
Το πόσο πολύ λατρεύεται ο Γιασίν στην πατρίδα του, μπορεί να το αντιληφθεί μάλιστα κανείς από ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή 19 Οκτωβρίου σε αγώνα του Ρωσικού πρωταθλήματος μεταξύ της Όρενμπουργκ και της Κρίλια Σοβέτοφ.
Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων βγήκε στον αγωνιστικό χώρο φορώντας μαύρη εμφάνιση και μαύρο καπέλο, όπως ακριβώς έπαιζε ο Γιασίν την εποχή που αγωνιζόταν (το μαύρο καπέλο ήταν το σήμα κατατεθέν για έναν παίκτη που τον αποκαλούσαν "Μαύρη Αράχνη"), με τον Αντρέι Κλίμοβιτς να θέλει με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τον Γιασίν δύο ημέρες πριν τη συμπλήρωση 90 ετών από τη γέννησή του.
Ο Γιασίν γεννήθηκε στην Μόσχα στις 22 Οκτωβρίου 1919 και έφυγε από τη ζωή στις 20 Μαρτίου 1990.