Με 7 παίκτες της Λίβερπουλ η τελική 30άδα για την "Χρυσή Μπάλα"!

Ανακοινώθηκε από το France Football η τελική 30άδα για την "Χρυσή Μπάλα" του 2019.
Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ εκπροσωπείται σε αυτή από 7 υποψήφιους, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα.
Σε αυτούς είναι ο Φαν Ντάικ που κατέκτησε τα βραβεία της ΟΥΕΦΑ για τον κορυφαίο παίκτη του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά επίσης βραβεύτηκε και ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να λείπει, ενώ, παρόντες ως διεκδικητές είναι επίσης και οι Μανέ, Φιρμίνο, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ και Άλισον.
Στην λίστα υπάρχουν 5 ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ξεχωρίζουν οι Τάντιτς και Φαν ντε Μπέεκ από τον Άγιαξ, οι Ντε Γιόνγκ, Τερ Στέγκεν και Μέσι από την Μπαρσελόνα, όπως επίσης και οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντε Λιχτ από την Γιουβέντους. Η Μπάγερν Μονάχου έχει τον Λεβαντόφσκι, η Παρί Σεν-Ζερμέν τον Μπαπέ και η Ρεάλ τον Μπενζεμά.
Η απονομή θα γίνει στο Παρίσι στις 2 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η 30άδα:

Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Σον (Τότεναμ), Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου), Φιρμίνο (Λίβερπουλ), Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους), Άλισον (Λίβερπουλ), Ντε Λιχτ (Γιουβέντους), Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Βαϊνάλντουμ (Λίβερπουλ), Μπαπέ (Παρί Σεν-Ζερμέν), Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Φαν ντε Μπέεκ (Άγιαξ), Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ), Τερ Στέγκεν (Μπαρσελόνα), Μανέ (Λίβερπουλ), Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι), Ντε Γιόνγκ (Μπαρσελόνα), Γιορίς (Τότεναμ), Τάντιτς (Άγιαξ), Γκριεζμάν (Μπαρσελόνα), Κουλιμπαλί (Νάπολι), Ντε Μπρόιν (Μάντσεστερ Σίτι), Μαχρέζ (Μάντσεστερ Σίτι), Μέσι (Μπαρσελόνα), Σαλάχ (Λίβερπουλ), Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Αζάρ (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρκίνιος (Παρί Σεν-Ζερμέν), Ζοάο Φέλιξ (Μπενφίκα).

Για το βραβείο που πήρε το όνομα του σπουδαίου Λεβ Γιασίν και δίνεται για πρώτη φορά, υποψήφιοι είναι οι Άλισον, Νόιερ, Έντερσον, Ονάνα, Σέζνι, Όμπλακ, Κέπα, Χαντάνοβιτς, Γιορίς και Τερ Στέγκεν.

Όσον αφορά το Kopa Trophy που δίνεται σε ποδοσφαιριστές συγκεκριμένου ηλικιακού επιπέδου, εκεί, η Πρέμιερ Λιγκ εκπροσωπείται από τον Ματέο Γκεντουζί της Άρσεναλ, τον Μόιζε Κεν της Έβερτον, ενώ, υπάρχει και ο εξαιρετικός Άγγλος εξτρέμ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τζέιντον Σάντσο.