«Πάτησαν» την Τότεναμ οι Πρωταθλητές Ευρώπης!

Νίκη τίτλου για την Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε με 2-1 της Τότεναμ στο Άνφιλντ το απόγευμα της Κυριακής, συνεχίζοντας έτσι την ξέφρενη πορεία της στο πρωτάθλημα!
Η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ, φτιαγμένη από ατσάλι, απέδειξε ότι είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο στην Αγγλία! Έκανε την μεγάλη ανατροπή με καθολική υπέροχη και αποφασιστικότητα, στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με μία νίκη η οποία διατήρησε τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο +6 από την Μάντσεστερ Σίτι!
Η Τότεναμ έκανε το 0-1 στο πρώτο λεπτό με τον Χάρι Κέιν. Ο Σον είχε κάνει το σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Λόβρεν και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Άλισον, για να πάρει το ριμπάουντ ο σκόρερ.
Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε ένα συνεχές σφυροκόπημα απο πλευράς Λίβερπουλ και ένα ρεσιτάλ σωτήριων επεμβάσεων του Γκασανίγκα! Στο 27' ο Αργεντίνος τερματοφύλακας έκανε διαδοχικές σπουδαίες αποκρούσεις στα σουτ των Σαλάχ και Φιρμίνο, στο 29' έδιωξε σε κόρνερ καρφωτή κεφαλιά του Φαν Ντάικ και στο 30' είπε όχι σε κεραυνό εκτός περιοχής του Αλεξάντερ-Άρνολντ, ενώ στο 31' είδε με ανακούφιση τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του σε επικίνδυνη κεφαλιά του Μανέ!
Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Λίβερπουλ να πατάει ακόμη περισσότερο γκάζι από την αρχή και να αγγίζει την ισοφάριση στο 47' με τον Φιρμίνο, αλλά ο Γκασανίγκα πρόσθεσε μία ακόμα τεράστια επέμβαση στο ενεργητικό του.
Οι "Ρεντς" έφεραν το ματς στα ίσα στο 52', με τον Χέντερσον να βρίσκεται σε θέση βολής μετά από κάθετη μπαλιά του Φαμπίνιο και να νικάει με σουτ με το αριστερό στην κίνηση τον -ανίκητο μέχρι εκείνη τη στιγμή- Γκασανίγκα, κάνοντας το 1-1. Το σφυροκόπημα συνεχίστηκε με τα σουτ του Σαλάχ στο 66' και στο 70', για να έρθει τελικά η ανατροπή στο 75'.
Ο Μανέ κυνήγησε με πάθος τη μπάλα στην περιοχή της Τότεναμ και κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Οριέ. Με τον Σαλάχ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 2-1, φτάνοντας τα 50 γκολ σε 58 εμφανίσεις του στο Άνφιλντ με την κόκκινη φανέλα! Ο Οριέ σε αυτή την φάση, όπως και ο Σισοκό στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έδειξε μία από τις μεγάλες αδυναμίες της Τότεναμ που είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να "διαχειριστούν" τα μεγάλα ματς, κάνοντας απερίσκεπτες και "παιδιαρίστικες" ενέργειες, θέτοντας εαυτούς κατώτερους των (οποίων για αυτούς) προσδοκιών.
Κάπως έτσι, το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα (σκορ που κανονικά θα έπρεπε να πάρει μεγάλες διαστάσεις), για να πανηγυρίσει έτσι η Λίβερπουλ τη 12η συνεχόμενη νίκη της στο Άνφιλντ. Μάλιστα έφτασε στα 45 ματς το αήττητο σερί της, με απολογισμό 35 νίκες και 10 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα!
Τέλος, ρεκόρ για την ομάδα του Κλοπ με 28 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές!