Έγραψαν Ιστορία Κοπεγχάγη και Μάλμε

"Γυναίκα, απόψε θα πάω να δω την Κοπεγχάγη σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα. Μην αγχώνεσαι σε καμιά ώρα θα είμαι πίσω".
Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαιρετήσει τη σύζυγο του ένας Δανός φίλος της Κοπεγχάγης, καθώς οι Πρωταθλητές Δανίας και η Μάλμε έγραψαν Ιστορία. Η αναμέτρηση τους για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ (1-1 τελικό σκορ), ήταν αυτή με την μικρότερη απόσταση μεταξύ δύο ομάδων διαφορετικών χωρών σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα! Πόσο κοντά βρίσκονται οι δύο ομάδες; Τα γήπεδά τους απέχουν μόλις 38 χιλιομέτρων!
Το ματς είναι γνωστό κι ως το ντέρμπι της γέφυρας του Έρεσουντ, που ενώνει τις δύο πόλεις. Άλλωστε είναι πολύ συνηθισμένο Σουηδοί να δουλεύουν στην Κοπεγχάγη και Δανοί στο Μάλμε, οπότε περνούν κάθε μέρα την γέφυρα πηγαίνοντας και γυρνώντας από τον τόπο εργασίας τους, μια απόσταση περίπου 45 λεπτών. Δηλαδή, η Κοπεγχάγη μπήκε στο πούλμαν της και έκανε ένα ταξίδι τριών τετάρτων για να παίξει ευρωπαϊκό ματς σε άλλη χώρα!
Τρομερό στατιστικό πως η Μάλμε δεν έχει αντίπαλο στη Σουηδία που να βρίσκεται πιο κοντά από την Κοπεγχάγη ενώ και οι Δανοί καλούνται να διανύσουν αποστάσεις μεγαλύτερες από τα 38 χιλιόμετρα για 10 από τις 13 αντιπάλους τους στο τοπικό πρωτάθλημα! Μάλιστα Μάλμε και Κοπεγχάγη έχουν όλα τα στοιχεία του τοπικού ντέρμπι καθώς δεν "χωνεύονται" έχοντας παίξει αντίπαλες ανά τα χρόνια σε πολλά φιλικά παιχνίδια αλλά και σε Σκανδιναβικά Κύπελλα! Αυτή θα είναι η πρώτη φορά όμως που θα αναμετρηθούν στην Ευρώπη! Rabona