Ούτε τώρα πρωτάθλημα στην Β' Εθνική, αναλαμβάνουν δράση ΟΥΕΦΑ-ΦΙΦΑ

Δεν βαδίζουν καλά οι εξελίξεις με το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ 2, καθώς η αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας θα συνεχιστεί και το προσεχές Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου 2019…
Πρακτικά, δηλαδή μπάλα και πάλι δεν θα έχει στην SL2 για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ελέω του θέματος των τηλεοπτικών και της διαφωνίας των ομάδων να δεχθούν το «τελεσίγραφο» της ΕΡΤ ότι δεν δίνει ούτε ευρώ περισσότερο από πλην 50% σε σχέση με το προσύμφωνο που υπήρχε από πέρσι.
Πλέον οι επιτετραμμένοι ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ με την Ελλάδα ασκούν πλέον πίεση προς την ΕΠΟ για την ανωμαλία, που έχει προκληθεί.
Οι Διεθνείς Ποδοσφαιρικές Συνομοσπονδίες ρωτούν τι γίνεται και ζητούν δράσεις από την Ομοσπονδία, προκειμένου να επιστρέψει η κανονικότητα. Αυτό το ενδιαφέρον ως εκ τούτου μειώνει την ελαστικότητα, που έχει δείξει συνολικά το ποδόσφαιρο απέναντι στο πρόβλημα της νεοσύστατης SL2 και αν δεν βρεθεί λύσει άμεσα είναι ικανό τινάξει όλο το σύστημα στον αέρα. Στην ουσία, δηλαδή, αν δεν βρεθεί οριστική λύση την επόμενη εβδομάδα στη Σούπερ Λιγκ 2 ο κίνδυνος για «λουκέτο» σε κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα μετά τη διακοπή της Σούπερ Λιγκ 1 για την Εθνική ομάδα γίνεται όλο και πιο υπαρκτός.
Μάλιστα την Πέμπτη (10/10) υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και εκεί το ζήτημα της Σούπερ Λίγκας 2 έχει τεθεί μέσα στην ημερήσια διάταξη…
Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες της SL2 δεν συμφωνούν με το «κούρεμα» του 50%, αλλά είναι εν τέλει διατεθειμένες να συμφωνήσουν σε ένα -40%. Αυτό δεν αφορά, πάντως, την ΠΑΕ Απόλλωνα Σμύρνης, η οποία είναι η μοναδική που έχει συμβόλαιο με την ΕΡΤ και κινείται μόνη της στο ζήτημα των τηλεοπτικών της.
ΠΗΓΗ: a-sports.gr