Η Γιουβέντους ήθελε να ανταποδώσει χάρη 116 ετών στη Νοτς Κάουντι, αλλά της είπαν «όχι»!

Σε μια ιδιαίτερη κίνηση θέλησε να προχωρήσει η Γιουβέντους, προκειμένου να ανταποδώσει μια χάρη της Νοτς Κάουντι πριν από 116 χρόνια, αλλά οι χορηγοί της έβαλαν φρένο.
Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μεταγραφές και τα μεγάλα ποσά που διακινούνται σε καθημερινή βάση, αλλά είναι και ιστορίες όπως αυτή της Γιουβέντους, που έδειξε ότι δεν ξεχνά ποτέ όσους την έχουν βοηθήσει, ακόμα κι αν έχει περάσει ένας αιώνας.
Αυτό αποδείχθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με τη Νοτς Κάουντι, η οποία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που μπορεί να την οδηγήσουν ακόμα και στη διάλυση, με τη Γιούβε να φωνάζει «παρών».
Η ιστορία αρχίζει το μακρινό 1903, όταν η Γιουβέντους αγωνιζόταν με ροζ εμφανίσεις και τότε η Νοτς Κάουντι της επέτρεψε να δανειστεί τις δικές της, αλλάζοντας τα χρώματά της σε άσπρο και μαύρο.
Βάσει αυτής της ιστορίας, η Νοτς Κάουντι ζήτησε από τη «Μεγάλη Κυρία» να τη βοηθήσει σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για την ίδια και να της ανταποδώσει τη χάρη 116 χρόνια μετά.
Από την πλευρά της η Γιουβέντους όχι μόνο ήταν πρόθυμη να βοηθήσει τη Νοτς Κάουντι, αλλά ζήτησε άμεσα λεπτομέρειες πώς να στείλει τις εμφανίσεις της αγγλικής ομάδας για τη σεζόν 2019/20.
Ωστόσο, επειδή οι εποχές δεν είναι ίδιες, οι ομάδες δεν μπορούσαν να παρακάμψουν τα συμβόλαια με τις εταιρείες τους, αφού η πρωταθλήτρια Ιταλίας έχει συμβόλαιο με άλλο χορηγό από αυτόν της Νοτς Κάουντι και αυτή των Άγγλων δεν επέτρεψε να προχωρήσει η χάρη της Γιούβε, πατώντας στο διετές συμβόλαιο που έχει σε ισχύ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γιουβέντους είχε καλέσει τη Νοτς Κάουντι ώστε να παίξει μαζί της το πρώτο φιλικό στο «Juventus Stadium» το 2011, ματς από το οποίο υφίσταται η κεντρική φωτό του θέματος.
ΠΗΓΗ: Σπορ FM 94.6