Εθνική: Νέος προπονητής ο Φαν Σιπ, τεχνικοί διευθυντές Κωνσταντινίδης - Φύσσας

Οριστικά ο Τζον Φαν Σιπ θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πήρε την απόφαση ο 55χρονος Ολλανδός τεχνικός να αναλάβει τα "ηνία" με τεχνικούς διευθυντές τους Κώστα Κωνσταντινίδη και Τάκη Φύσσα.
Στη συγκεκριμένη θέση όμως θα υπάρχει ο εξής διαχωρισμός.
Ο ένας θα είναι τεχνικός διευθυντής όλων των εθνικών ομάδων και ο άλλος τεχνικός διευθυντής αποκλειστικά για την ανδρών. Παρότι ακόμη δεν είναι κάτι οριστικό, πιθανότατα ο "Γερμανός" θα είναι υπεύθυνος για όλα τα τμήματα και θα έχει τον τελευταίο λόγο, ενώ ο Φύσσας θα ασχολείται αποκλειστικά με την Εθνική Ανδρών.
Και αυτό διότι στην ΕΠΟ υπήρχαν δύο τάσεις. Εκείνοι που ήθελαν για τεχνικό διευθυντή τον Κωνσταντινίδη και αυτοί που ήθελαν τον Φύσσα, με αποτέλεσμα το Συμβούλιο να μην θέλει να χαλάσει... χατήρι σε κανέναν και να προσληφθούν αμφότεροι.
Ο Τζον Φαν Σιπ είναι γεννημένος στον Καναδά, παιδί του Άγιαξ, έχει κάνει σημαντική καριέρα στον Αίαντα και τη Τζένοα. Έπαιξε ποδόσφαιρο για 15 χρόνια, μέτρησε πάνω από 270 εμφανίσεις στον Άγιαξ, προτού μετακομίσει στην Ιταλία. Παράλληλα, ήταν 41 φορές διεθνής με την Ολλανδία και σημείωσε δυο τέρματα, αγωνιζόμενος στα πλάγια.
Στην ποδοσφαιρική διαδρομή του ο Ολλανδός κατέκτησε τέσσερα Πρωταθλήματα (1982, 1983, 1985 και 1990) και τρία Κύπελλα Ολλανδίας (1983, 1986 και 1987), ενώ ήταν μέλος της ομάδας του Άγιαξ που σήκωσε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1987 και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1992.
Ως προπονητής υπήρξε βοηθός στον Άγιαξ, έχει διατελέσει προπονητής στην Τβέντε και μετέπειτα στο Μεξικό (Τσίβας Γουαδαλαχάρα) και την Αυστραλία (Μέλμπουρν Χαρτ, Μέλμπουρν Σίτι), ενώ η Τσβόλε αποτέλεσε την τελευταία του ομάδα τη σεζόν 2017-18.