Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά στην Ιστορία της η Λίβερπουλ!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά στην Ιστορία της, στέφθηκε το βράδυ του Σαββάτου η Λίβερπουλ, νικώντας την Τότεναμ με 2-0 στο "Μετροπολιτάνο" της Μαδρίτης!
Ήταν το 1977 στην Ρώμη απέναντι στην Γκλάντμπαχ, το 1978 στο "Γουέμπλεϊ" απέναντι στην Μπριζ, το 1981 στο Παρίσι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 1984 ξανά στην Ρώμη απέναντι στην Ρόμα και το 2005 στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Μίλαν και τώρα το δημιούργημα του Γιούργκεν Κλοπ κατακτά πανάξια την κορυφή της Ευρώπης απέναντι στους "Σπερς"! Η Λίβερπουλ έγραψε ξανά Ιστορία, έγραψε ξανά Ιστορία στο ποδόσφαιρο, έγραψε ξανά Ιστορία με χρυσά γράμματα στα Κύπελλα Ευρώπης, έδειξε ξανά την ποδοσφαιρική της κουλτούρα και το "βάρος" της φανέλας της σε ολόκληρη της Υφήλιο!
Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, προσπάθησε αρκετά αλλά σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να απειλήσει πραγματικά τους αντιπάλους της, οι οποίοι είχαν το "πάνω" χέρι στον τελικό. Διαφορά κλάσης, διαφορά ποιότητας, διαφορά δυναμικότητας.
Οι "Ρεντς" άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με πέναλτι που εκτέλεσε ο Σαλάχ μετά από χέρι του Σισοκό. Ο Αιγύπτιος έγινε ο πέμπτος Αφρικανός που σκοράρει σε τελικό και μάλιστα το τέρμα που πέτυχε είναι το τρίτο γρηγορότερο στην Ιστορία των τελικών της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Οριγκί στο 87' "κλείδωσε" την νίκη και της κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ για την ομάδα-μοντέλο του Γιούρκεν Κλοπ! Ο Γερμανός έγινε ο τέταρτος προπονητής της Λίβερπουλ που σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο μετά τους Μπομπ Πέισλι, Τζο Φάγκαν και Ράφα Μπενίτεθ.
Από την άλλη πλευρά η Τότεναμ, έχοντας απέναντί της την Λίβερπουλ, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει όπως θα ήθελε την φετινή της εξαιρετική σεζόν.
Η Λίβερπουλ έδωσε ηθελημένα χώρο στην Τότεναμ για να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και τους Λονδρέζους να έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους αλλά να έχουν φλύαρη υπεροχή και να μην απειλούν ουσιαστικά τον Άλισον ούτε από τον άξονα ούτε από τις πτέρυγες. Μάλιστα τα δύο μοναδικά σουτ των τυπικά γηπεδούχων, αυτό του Σισοκό στο 10' και του Έρικσεν στο 43' ήταν απελπιστικά άστοχα, με τους παίκτες του Ποκετίνο να μη βρίσκουν ρυθμό και να αδυνατούν να περάσουν κάποια κάθετη πάσα στην περιοχή. Χαρακτηριστικό της εικόνας αυτό. Οι μόλις 11 επαφές με τη μπάλα του Χάρι Κέιν και τα μηδέν σουτ στην αντίπαλη εστία είναι ενδεικτικοί αριθμοί της προβληματικής εικόνας των Λονδρέζων.