Κλοπ: «Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου!»

Βαθύτατα συγκινημένος ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Λίβερπουλ.
Είναι μια προσωπική δικαίωση για τον αρχιτέκτονα αυτής της μεγάλης επιτυχίας, που ήταν το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ στην καριέρα του Γερμανού τεχνικού και το 6ο στην Ιστορία των "Ρεντς".

«Είδατε πόσο έντονο ήταν το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Η Τότεναμ δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι της αλλά, ούτε κι εμείς. Κερδίσαμε όμως, σκοράραμε δύο φορές και είχαμε έναν τερματοφύλακα που έκανε τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα» και συνέχισε λέγοντας:
«Είμαι τόσο χαρούμενος για τους παίκτες μου, είμαι τόσο χαρούμενος για τους οπαδούς! Είμαι τόσο ευτυχισμένος για την οικογένεια μου που υποφέρει... κάθε χρόνο, κάθε φορά μετά από ένα χαμένο τελικό. Αξίζουν αυτή τη χαρά περισσότερο από τον καθένα, είναι πάντοτε τόσο υποστηρικτικοί».
«Έχετε ξαναδεί τέτοια ομάδα; Να παλεύει μέχρι το τέλος, έχοντας ξεμείνει από δυνάμεις; Τι νύχτα κι αυτή; Είναι απίστευτο! Είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μου, επαγγελματικά τουλάχιστον. Προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε κάθε φορά μικρά βήματα μπροστά, κι αυτός ο τίτλος το αποδεικνύει. Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους οπαδούς που δεν μας πίεσαν ποτέ και πάντα μας υποστήριζαν, ακόμα και στα δύσκολα και τώρα με μεγάλη υπερηφάνεια τους φέραμε το κύπελλο», κατέληξε ο Κλοπ.