Παναχαϊκή-Δόξα Δράμας 2-2

Ισόπαλο με σκορ 2-2 έληξε το ντέρμπι της Φούτμπολ Λιγκ ανάμεσα σε Παναχαϊκή και Δόξα Δράμας στην Πάτρα.
Οι Αχαιοί ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις τους Δραμινούς, σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα.
Η Πάτρα φιλοξένησε σήμερα το μεγάλο ματς της Φούτμπολ Λιγκ, καθώς η Παναχαϊκή που «έτρεχε» ένα αήττητο σερί 9 αγώνων (7-2-0), φιλοξένησε τη Δόξα με φόντο τη... 2η θέση. Υστερα από ένα συναρπαστικό ματς, η... μπίλια έκατσε στην ισοπαλία, που μάλιστα διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις.
Περίπου 4.000 φίλοι των Αχαιών βρέθηκαν στην Αγυϊά, δημιούργησαν μία ωραία ατμόσφαιρα και μάλιστα στο 1' είχαμε την «εισβολή» ενός οπαδού στο γήπεδο, χωρίς πάντως να υπάρξει ένταση.
Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» την Πάτρα μόλις στο 8', όταν ο Γκονσάλβες, έκανε τη βαθιά μπαλιά για τον Δούμτσιο και εκείνος πλάσαρε εύστοχα. Ομως στο 14' οι «Μαυραετοί» έμειναν με παίκτη λιγότερο, όταν ο Δούμτσιος είδε την κόκκινη κάρτα για προβολή στον Σούλη. Το ντέρμπι πήρε «φωτιά», η Δόξα «απείλησε» στο 19' με τον Λεμονή, αλλά στο 38' οι Αχαιοί έφτασαν στην ισοφάριση. Τότε καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Αργυρόπουλου, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε και ο Ελευθεριάδης μπορεί να αστόχησε στην εκτέλεσή του, πήρε το «ριμπάουντ» και με κοντινή προβολή ισοφάρισε.
Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή,  είχαν μία καλή στιγμή με τον Πολίμο, όμως στο 60' οι Δραμινοί πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μπαϊκαρά έκανε τη σέντρα, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Λεμονή και παρότι ο Τσελεπίδης προσπάθησε να την απομακρύνει, ο ρέφερι έδειξε σέντρα.
Η απόφασή του προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, οι οποίοι στα τελευταία λεπτά... βγήκαν όλοι μπροστά. Στο 70' ο Κόβατσεκ απείλησε με σέντρα-σουτ, αλλά ο Μένκα έδιωξε σε κόρνερ, στο 73' ο Ανδρέου έδιωξε πάνω στη γραμμή.
Η «λύτρωση» για τους γηπεδούχους ήρθε στο 90'+1', ξανά με τον Ελευθεριάδη, που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Σούλης (46' Πέτριτς), Πολίμος, Αργυρόπουλος, Μαυριάς (51' Κόβατσεκ), Φουρλάνος, Ελευθεριάδης, Κολ (62' Μωραΐτης), Μπαστακός, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης.
Δόξα Δράμας (Σπανός): Μένκα, Ρεβυθόπουλος (68' Ηλιάδης), Σιώπης, Ρουγκάλας Καψάλης, Ανδρέου, Μακρής, Λεμονής, Γκονσάλβες (89' Αυγενικού), Μπαϊκαρά, Δούμτσιος. gazzetta.gr