Ο διαστημικός Μέσι έδωσε νίκη τίτλου στην Μπαρσελόνα!

Με ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι που είχε τρία γκολ και μία ασίστ, η Μπαρσελόνα νίκησε 2-4 την Σεβίλλη με ανατροπή στο "Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν" και έκανε τεράστιο βήμα για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα!
Οι Σεβιγιάνοι προηγήθηκαν 2-1 στο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κυριάρχησε και με τον Λιονέλ Μέσι να τελειώνει το παιχνίδι με το 50ό του χατ-τρικ και ασίστ (γκολ ο Σουάρες) έφτασε πανάξια στο 2-4 που την κρατάει σε απόσταση ασφαλείας από τις διώκτριές της, Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης.
Το ματς στην Ανδαλουσία άρχισε εντυπωσιακά καθώς πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου και οι δύο ομάδες είχαν βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ στο 22' με τον Χεσούς Νάβας να νικάει τον Τερ Στέγκεν με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, για να έρθει η απάντηση των Καταλανών στο 26'. Σέντρα του Ράκιτιτς από τα αριστερά και εκπληκτικό μονοκόμματο βολέ με το αριστερό από τον Μέσι για το 1-1.
Δεν ήταν όμως αυτό το σκορ ημιχρόνου, καθώς η Σεβίλλη προηγήθηκε δεύτερη φορά. Κάθετη πάσα από τον Χεσούς Νάβας, γύρισμα από τον Σανάμπρια και διαγώνιο σουτ από τον Μερκάδο για το νέο προβάδισμα της ομάδας του Ματσίν (2-1).
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως και ειδικά στο τελευταίο ημίωρο, το γήπεδο έγειρε, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να παίρνει τα ηνία και να πολιορκεί έχοντας για αδιαμφισβήτητο ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι.
Ο "Pulga" ήταν μάλιστα εκείνος που υπέγραψε τη μεγάλη ανατροπή. Στο 67' ισοφάρισε σε 2-2 με άπιαστο δεξί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ μετά από δύο εντυπωσιακά σουτ του στο 71' και στο 79' με τα οποία "προειδοποίησε" τον Βάτσλικ, "χτύπησε" στο 85' με υπέροχο πλασέ, γράφοντας το 3-2 για τους "Μπλαουγκράνα".
Με το γκολ μάλιστα αυτό, ο 31χρονος σούπερ σταρ έφτασε τα 36 γκολ στην καριέρα του σε 35 ματς κόντρα στην Σεβίλλη και τα 50 χατ-τρικ (συνολικά μετράει 650 γκολ), με τα 44 εξ αυτών να είναι με τη φανέλα της Μπαρσελόνα!
Όσο για το κερασάκι στην τούρτα, αυτό προστέθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Μέσι να βγάζει αριστουργηματική ασίστ στον Σουάρες στο 93' και τον Ουρουγουανό να περνάει τη μπάλα πάνω από τον κίπερ της Σεβίλλης για να διαμορφώσει το τελικό 2-4.
ΠΗΓΗ: sport24.gr