Η Ατλέτικο το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 4-2 την Ρεάλ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, καθώς επικράτησε της συμπολίτισσας Ρεάλ με 4-2 στην παράταση.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σιμεόνε, ο Ντιέγκο Κόστα, που σημείωσε δύο τέρματα (1', 79'), με το πρώτο εξ αυτών να είναι το πιο γρήγορο στην Ιστορία του θεσμού (49 δευτερόλεπτα)!
Στην αναμέτρηση που έγινε στο Ταλίν, οι «Ροχιμπλάνκος» έδειξαν χαρακτήρα όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ (Μπενζεμά 27', Ράμος 63' πέναλτι), ενώ έβγαλαν πολύ καλύτερη εικόνα στην παράταση, όπου σημείωσαν δύο τέρματα με τον Σαούλ στο 99' και τον Κόκε στο 104'.
Πικρή γεύση άφησε στη Ρεάλ Μαδρίτης το πρώτο επίσημο παιχνίδι της μετά από τις αποχωρήσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Ζινεντίν Ζιντάν. «Μαύρο» ντεμπούτο και για τον τεχνικό των Μαδριλένων, Ζουλέν Λοπετέγκι.

Οι συνθέσεις:
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζουλέν Λοπετέγκι): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο (76' Θεμπάγιος), Κρόος (102' Μαγιοράλ), Ίσκο (83' Βάσκεθ), Ασένσιο (57' Μόντριτς), Μπέιλ, Μπενζεμά.
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Γοδίν, Σάβιτς, Λούκας, Λεμάρ (90' Τόμας), Ρόδρι (71' Βιτόλο), Κόκε, Σαούλ, Γκριζμάν (57' Κορέα), Ντιέγκο Κόστα (109' Χιμένες).