Τόσα πληρώνει η ΦΙΦΑ τον Μαραντόνα για να είναι στην Ρωσία και να βλέπει ματς!

Στα τρία ματς που έδωσε μέχρι στιγμής η Αργεντινή για το φετινό Μουντιάλ, ένας άνθρωπος είδε τον εαυτό του στην τηλεόραση περισσότερο από κάθε άλλον. Όλως περιέργως αυτός δεν ήταν ο Λιονέλ Μέσι ή κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Αργεντινής, αλλά ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα!
Στο ματς με την Νιγηρία όπου ο Μέσι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, δεν είδε τον εαυτό του στο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο όσο είδε τον παλαίμαχο συμπατριώτη του. Ο οποίος αντιμετώπισε ρατσιστικά του Νοτιοκορεάτες φιλάθλους, έβγαλε προκλητικές φωτογραφίες μέσα στο τζετ, έδειξε τα μεσαία δάχτυλα των χεριών του στην Εθνική Νιγηρίας και χρειάστηκε μεγάλη ιατρική βοήθεια εν τέλει για να βγει όρθιος (;) από το γήπεδο μετά από εκείνο το ματς.
Έβγαλε πρωτοφανές πάθος, τόσο που κέρδισε ακόμη και τον οίκτο πολλών, αλλά δεν μας προκαλεί έκπληξη εάν λάβουμε υπόψη τα 11000 ευρώ που πληρώθηκε από την ΦΙΦΑ για να είναι εκεί.
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1986 πήρε αυτά τα χρήματα από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, συν τα έξοδα για αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία κτλ που ήταν όλα πληρωμένα σαν μέρος του "Legends Concept" του Τζιάνι Ινφαντίνο. Με αυτή την ιδέα του προέδρου της ΦΙΦΑ, στο Μουντιάλ πήγαν ως προσκεκλημένοι βετεράνοι θρύλοι για να θυμίζουν στους φιλάθλους ιστορικές στιγμές του παρελθόντος. Μόνο που ο Μαραντόνα περισσότερο μας θύμισε τον εαυτό του στο Μουντιάλ του 1994, παρά οποιαδήποτε άλλη στιγμή.
Ο (κανονικός) Ρονάλντο, ο Πουγιόλ, ο Κασίγιας, ο Τσάβι, ο Ετό και άλλοι βρίσκονται επίσης στην Ρωσία για τον λόγο αυτό. Αλλά με λιγότερα χρήματα από τον Μαραντόνα.
Ο Ντιεγκίτο θέλει να δώσει ένα σόου, αλλά μην πέφτει κι άλλο στα μάτια μας...