Κλάσικο: Αήττητη με 10 παίκτες η Μπαρσελόνα

Μπαρσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Καμπ Νου, με την ομάδα του Βαλβέρδε να κάνει ένα ακόμη βήμα προς το αήττητο πρωτάθλημα και να γίνει η πρώτη Ισπανική ομάδα στην Ιστορία που το πετυχαίνει αυτό, αν και έπαιζε με 10 παίκτες στο 2ο μέρος!
Το ματς είχε πολύ ωραία γκολ, είχε όμως πολύ σκληρά μαρκαρίσματα, πολλούς καβγάδες και σοβαρά διαιτητικά λάθη. Στις αρχές του πρώτου 45αλέπτου το "Clásico" είχε γκολ, αλλά στο φινάλε του είχε... ξύλο! Ο Λουίς Σουάρες στο 10' άνοιξε το σκορ για τους Καταλανούς με πλασέ στην κίνηση απ' τη σέντρα του Σέρτζι Ρομπέρτο, αλλά απάντησε άμεσα η Ρεάλ.
Ο Ρονάλντο στο 14' ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινή προβολή.
Στο 43' οι Σουάρες και Ράμος πήραν από μία κίτρινη κάρτα, καθώς καβγάδισαν, με τον Ουρουγουανό να διαμαρτύρεται για αγκωνιά στο στήθος του απ' τον Ισπανό. Το ματς ξέφυγε απ' τον έλεγχο του διαιτητή, όταν στο 45'+1 δεν έδωσε ούτε κίτρινη κάρτα στον Γκάρεθ Μπέιλ για την... σκαριά στη γάμπα του Ουμτιτί, αν και θα μπορούσε να του βγάλει απευθείας και κόκκινη. Ένα λεπτό μετά έβγαλε σωστά την κόκκινη στον Σέρτζι Ρομπέρτο.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ στο 70', αλλά ο Κέιλορ Νάβας έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Μέσι, ενώ η Ρεάλ τελικά γλίτωσε την ήττα, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να ισοφαρίσει για το τελικό 2-2 στο 72', με τρομερό σουτ στην κίνηση απ' την πάσα του Ασένσιο.
Εντός με Βιγιαρεάλ, εκτός με Λεβάντε και εντός με Σοθιεδάδ παίζει η Μπαρσελόνα στα 3 τελευταία της ματς, στα οποία αν μείνει αήττητη θα γίνει η πρώτη Ισπανική ομάδα που τερματίζει χωρίς ήττα.
Ο Αντρές Ινιέστα αντικαταστάθηκε στο 58' και αποθεώθηκε, όπως και μετά το τέλος του αγώνα, απ' τους οπαδούς της Μπάρτσα, καθώς αυτό ήταν το τελευταίο του ντέρμπι με τη Ρεάλ. (Με πληροφορίες από sport24.gr)

Οι συνθέσεις:
Μπαρσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Ράκιτιτς, Κοουτίνιο (46' Νέλσον Σεμέντο), Ινιέστα (58' Παουλίνιο), Μέσι, Λουίς Σουάρες (90'+2 Αλκάθερ).
Ρεάλ Μαδρίτης: Κέιλορ Νάβας, Νάτσο (68' Λούκας Βάθκεθ), Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (84' Κόβατσιτς), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο (46' Μάρκο Ασένσιο), Μπενζεμά.

Δείτε το εντυπωσιακό κορεό των φίλων των Νταμπλούχων ισπανίας που γράφει: "Η μπάλα μας κάνει πιο δυνατούς":