Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ!!!

Η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 τον Λεβαδειακό και πήρε τους βαθμούς που χρειάζεται, για να "κλειδώσει" το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια (εν αναμονή της απόφασης Σκουτέρη). Πάρτι τίτλου στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.
Αυτό που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ΑΕΚ το περίμενε 24 ολόκληρα χρόνια. Και δεν θα μπορούσε, παρά να είναι το πάρτι της… ζωής της. Μπροστά σε γεμάτο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ νίκησε δια περιπάτου τον Λεβαδειακό και με τους τρεις βαθμούς "σφράγισε" και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ενώ απομένει η απόφαση του Δημήτρη Σκουτέρη για την τύχη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Αγωνιστικά οι κιτρινόμαυροι έκαναν πάρτι μόνο στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μπακασέτα μπροστάρη. Καθάρισαν τη νίκη νωρίς και στη συνέχεια περισσότερο είχαν το μυαλό στην αποθέωση στο φινάλε.

ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ
Με τέτοιο κόσμο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και με τέτοιο κίνητρο, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μπήκαν αποφασισμένοι όχι απλώς να πάρουν αυτό που χρειαζόντουσαν, αλλά να προσφέρουν γκολ και θέαμα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως μέσα στο πρώτο λεπτό του παιχνιδιού, η Ένωση πρόλαβε να κάνει δυο σουτ προς την εστία του Λεβαδειακού. Και τα δυο με τον Τάσο Μπακασέτα. Τον παίκτη που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου.
Στο 10' ο Μπακασέτας έβγαλε την σέντρα, για να κάνει κεφαλιά εξ επαφής ο Γιακουμάκης άουτ. Και στο 12ο λεπτό, ο Μπακασέτας άνοιξε το σκορ. Ο Λόπες κέρδισε πέναλτι όταν η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Νιασέ. Και ο Μπακασέτας ευστόχησε από την άσπρη βούλα.
Η ΑΕΚ συνέχισε να ψάχνει για ακόμα πιο πολλά γκολ. Στο 30' ο Σαβατόνγκο προσπαθώντας να κόψει τον Γιακουμάκη, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Ανιγκό. Ενώ στο 34' μίλησε και πάλι ο Μπακασέτας. Ο Λιβάγια του έστρωσε την μπάλα και εκείνος μ’ ένα δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Προφανώς και με προβάδισμα 2-0, η δουλειά είχε ήδη γίνει. Ωστόσο η ΑΕΚ μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, πίεσε και έψαξε και για ένα τρίτο γκολ, χωρίς όμως να το βρει παρά τις καλές συνεργασίες του Γιακουμάκη με τον Λιβάγια.

ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΡΥΘΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ
Η ΑΕΚ θα ήθελε να συνεχίσει και στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας για περισσότερα γκολ. Εξάλλου ήταν δεδομένη η επιθυμία όλων των «Κιτρινόμαυρων» να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερο θέαμα. Όμως παρά το γεγονός πως και ο Λεβαδειακός άρχισε να παίζει ανοιχτά και να μην κλείνεται στην άμυνα του, οι παίκτες της ΑΕΚ δυσκολευόντουσαν να βρουν επιθετικό ρυθμό. Εξ ου και σ’ ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, οι καλές φάσεις είναι ελάχιστες. Και μάλιστα η μια είναι από τον Λεβαδειακό με χαμένη ευκαιρία του Νιασσέ στο 57'.
Η ΑΕΚ πάντως ήταν εμφανές πως όσο περνούσε η ώρα, έβγαζε και το πόδι από το γκάζι. Ο Χιμένεθ δοκίμασε ακόμα και τον Χριστοδουλόπουλο σε ρόλο σέντερ φορ. Με τον Λάζαρο να χάνει την καλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο για να σκοράρει, με άστοχη προβολή στο 88ο λεπτό. Ωστόσο έτσι κι αλλιώς και το 2-0 από το πρώτο ημίχρονο, ήταν υπεραρκετό στην ΑΕΚ για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στο 84ο λεπτό όλο το ΟΑΚΑ σηκώθηκε στο πόδι. Όχι για κάποιο γκολ ή κάποια φάση. Ήταν η στιγμή που ο Πέτρος Μάνταλος, μετά από 175 ζόρικες και δύσκολες μέρες, επέστρεψε και πάλι δυνατός μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Χιμένεθ έριξε τον αρχηγό της ΑΕΚ στο γήπεδο και όλος ο κόσμος όρθιος τον αποθέωσε.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Στην φάση του πέναλτι που έδωσε υπέρ της ΑΕΚ αποφάσισε σωστά διότι όντως η μπάλα κτύπησε στο χέρι του παίκτη του Λεβαδειακού. Από εκεί και πέρα το ματς κύλησε εύκολα και δεν χρειάστηκε να βρεθεί προ κάποιας δύσκολης απόφασης.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ
Όλα τα λεφτά για την ΑΕΚ ήταν ο Τάσος Μπακασέτας. Όχι μόνο διότι πέτυχε δυο γκολ, αλλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Ένωσης. Όπως άλλωστε και σχεδόν σ’ όλα τα τελευταία παιχνίδι της ΑΕΚ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Η αλήθεια είναι πως ο Λεβαδειακός μπήκε στο γήπεδο χωρίς φόβο και με διάθεση να παίξει μπάλα. Δεν κλείστηκε στην περιοχή του και προσπάθησε και  έπαιξε ελεύθερα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Δεν υπήρχε τίποτε στραβό και ανάποδο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ΑΕΚ γιόρτασε και στις εξέδρες και μέσα στο γήπεδο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.
ΠΗΓΗ: sport24.gr