Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπαρσελόνα του Βαλβέρδε, 0-5 την Σεβίλλη!

Το 4ο συνεχόμενο και 30ό συνολικά Κύπελλο Ισπανίας της Ιστορίας της κατέκτησε η Μπαρσελόνα! Μάλιστα η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται μια ανάσα και από το Νταμπλ, καθώς είναι πρώτη και καλύτερη στο πρωτάθλημα.
Όπως δείχνει και το τελικό σκορ, 0-5 υπέρ των Καταλανών, η ποδοσφαιρική παράσταση που δόθηκε στο Γουάντα Μετροπολιτάνο της Μαδρίτης μπροστά σε 66.853 θεατές, είχε μόνο έναν Μπλαουγκράνα ρόλο.
Η Μπάρτσα αποδίδοντας διαστημικό ποδόσφαιρο έβαλε την Σεβίλλη από την αρχή σε ρόλο κομπάρσου.
Η... βροχή των γκολ ξεκίνησε από πολύ νωρίς και συγκεκριμένα από το 14' όταν ο Λουίς Σουάρες άνοιξε το σκορ μετά από... βολέ του Γέσπερ Σίλεσεν και ασίστ του Φιλίπε Κοουτίνιο. Στο 28' ο Ινιέστα είχε δοκάρι και στο 31' ο Λιονέλ Μέσι έβαλε το στίγμα του στον αγώνα, με συνέπεια να γίνει ο δεύτερος παίκτης μετά από τον Τέλμο Θάρα το 1950 που σκοράρει σε πέντε τελικούς Κυπέλλου. Οι τύποις γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με σκληρό παιχνίδι, δεν βρήκαν αποτέλεσμα και στο 40' το 1-2 του Μέσι με τον Σουάρες έφερε το δεύτερο γκολ του Ουρουγουανού.
Παρά την είσοδο του Σάντρο στο 2ο ημίχρονο, η ομάδα που τον ανέδειξε παρέμεινε κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και στο 52' ήρθε η στιγμή της καθολικής αναγνώρισης. Με ένα υπέροχο σπάσιμο μέσης, ο Ινιέστα απέφυγε τον Σόρια και σκόραρε σε κενή εστία, πανηγυρίζοντας με... αποχαιρετισμό προς την κερκίδα, στον τελευταίο τελικό της καριέρας του επί Ευρωπαϊκού εδάφους πριν πάει στην Κίνα.
Οι Σεβιγιάνοι είχαν αποθαρρυνθεί πλήρως και η Μπαρσελόνα το εκμεταλλεύτηκε, αφού συνέχισε να ψάχνει κενά στην πολύ ανεβασμένη αμυντική γραμμή των αντιπάλων της. Ο Σόρια έκανε ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις, ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει πολλά στο πέναλτι που κέρδισαν οι "Μπλαουγκράνα" και το οποίο εκτέλεσε ο Κοουτίνιο για το 0-5 στο 69'.