Πάουλο Φούτρε: «Ο Φίγκο πήγε στη Ρεάλ, για να μην μπει φυλακή ο μάνατζέρ του!»

Αποκαλυπτικός σχετικά με την μεταγραφή του Λουίς Φίγκο από την Μπαρσελόνα στην Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο Πάουλο Φούτρε.
Ο θρυλικός Πορτογάλος μέσος μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή "El Chiringuito" αποκάλυψε ότι ο Φίγκο πήγε στους Μαδριλένους για να μην μπει φυλακή ο μάνατζέρ του και έβαλε τα κλάματα επειδή δεν ήθελε να πάει!
«Ούτε ο μάνατζέρ του Ζοσέ Βέιγκα, ούτε εγώ πιστεύαμε ότι ο Φλορεντίνο θα κέρδιζε εκείνες τις εκλογές. Ο Βέιγκα άρχισε να κλαίει όταν επιβεβαιώθηκε η νίκη του Φλορεντίνο κι εγώ άρχισα να αγχώνομαι. Ο Φίγκο δεν ήθελε να πάει στη Ρεάλ. Σχεδόν έβαλε τα κλάματα όταν το έμαθε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι.
Ο Βέιγκα είχε υπογράψει προσύμφωνο με τον Πέρεθ και είχε εισπράξει ήδη τέσσερα εκατ. ευρώ, αλλά δεν πίστευε ότι ο Πέρεθ θα νικούσε τον Λορένθο Σανθ στις εκλογές. Σε περίπτωση όμως που το έκανε και ο Βέιγκα ακύρωνε τη συμφωνία, θα έπρεπε τότε να πληρώσει ρήτρα 35 εκατ. ευρώ στον πρόεδρο της Ρεάλ, κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσε να κάνει. Ο Φίγκο είπε στον Βέιγκα ότι δεν ήθελε με τίποτα να πάει στη Μαδρίτη και ότι δεχόταν απειλές στην Βαρκελώνη ακόμα και κατά της ζωής του. Ωστόσο, δεν μπορούσε πλέον κάνει τίποτα. Εάν δεν πήγαινε, ο φίλος και μάνατζέρ του θα κατέληγε στη φυλακή» δήλωσε ο βετεράνος άσος των Μπενφίκα, Σπόρτινγκ, Πόρτο, Μίλαν, Μαρσέιγ, Ατλέτικο, Γουέστ Χαμ και Εθνικής Πορτογαλίας.