Ποινή χάδι στον ΠΑΟΚ, δίκαια το πρωτάθλημα η ΑΕΚ

«Δεν βρέχει, μας φτύνουν». Μόνο και μόνο αυτό να έμπαινε στο κομμάτι για την τιμωρία του ΠΑΟΚ και πως αυτή θα σχολιαστεί από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, θα τα έλεγε όλα.

Του Γιάννη Χωριανόπουλου από το sportime.gr

* Η ποινή του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ δεν είναι χάδι μόνο. Είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Δηλαδή το -3 γιατί ακριβώς το έφαγε; Για τη διακοπή του αγώνα; Για την είσοδο του Σαββίδη με το όπλο πάνω του; Για την ατάκα «τελείωσες» του Μίχελ στον Κομίνη, όπως αυτή γράφτηκε στο φύλλο αγώνα; Για τι απ’ όλα;

* Έγινε σύμπτυξη των ποινών και δόθηκε η χαμηλότερη; Ακόμα και το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει νόημα. Δηλαδή τι να ακούσουμε και να διαβάσουμε. Να δικαιολογηθεί το αδικαιολόγητο; Ο Μίχελ λέει τρεις μήνες εκτός. Ουδέν σχόλιο.

* Εκτός των άλλων, προκαλεί τεράστια εντύπωση η επικοινωνιακή αντιμετώπιση από τον ΠΑΟΚ και τον επικοινωνιακό στρατό του, που δόξα τω Θεώ, από την ημέρα που ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης μεγάλωσε. Βέβαια, οι άνθρωποι καλά κάνουν. Είναι έξω μέρα και προσπαθούν να σε πείσουν πως είναι νύχτα. Εδώ μπήκε με όπλο πάνω του, ο ιδιοκτήτης του συλλόγου και προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν… τρέχει τίποτα.

* Το ζήτημα είναι άλλο, όμως και είναι σοβαρό. Στη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ δε θα το δουν ως αστείο όλο αυτό. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, το ρεπορτάζ λέει πως θα ήταν ικανοποιημένοι μόνο αν ο ΠΑΟΚ υποβιβαζόταν. Ουάου… σοκαριστήκατε; Ετσι είναι όμως.

* Η τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ έχει αποτύχει σε ένα βασικό κομμάτι. Στην επιβολή ποινών από τα αρμόδια όργανα. Βέβαια, ο αντίλογος λέει πως πρόκειται για τακτικούς δικαστές, τι να κάνουμε; Αυτό είναι κιόλας που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ήττα της αλλαγής πραγμάτων στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η αλλαγή και η είσοδος τακτικών δικαστών έφερε ακόμα μεγαλύτερη αμφισβήτηση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

* Το Grexit είναι πιο κοντά από ποτέ και για αυτό φταίει η ατιμωρησία. Οχι βέβαια μόνο για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ αλλά και για το γεγονός π.χ. ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν τοποθετήσεις, ποσταρίσματα, ανακοινώσεις πέρναγαν στο… ντούκου. Τίποτα, καμία αντίδραση από την ΕΠΟ.

* Κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό. Η ΑΕΚ μόνο αν «αυτοκτονήσει» θα χάσει το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1994. Ο καθένας έχει την άποψή του, η οποία συνήθως βγαίνει από την ομάδα που υποστηρίζει. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, σίγουρα, είναι εκνευρισμένοι που χάνουν το πρωτάθλημα. Οταν, όμως, ηρεμήσουν θα καταλάβουν πως ένας σημαντικός λόγος είναι αυτό που έγινε με τον Σαββίδη. Με το παιχνίδι στο 0-0, από τη στιγμή που ακυρώνει το γκολ ο Κομίνης, ο ΠΑΟΚ θα ήταν στο -2 από την ΑΕΚ με 5 ματς μπροστά και όλα θα ήταν ανοιχτά. Βάσει της φετινής εικόνας η ΑΕΚ παίρνει δίκαια το πρωτάθλημα, γιατί ήταν η πιο ομάδα απ’ όλους, έπαιξε καλή μπάλα και αντί να καταρρεύσει από το πρόγραμμα (τρεις διοργανώσεις μέχρι τον Φεβρουάριο) και τις ατυχίες (τραυματισμοί και τιμωρία Χιμένεθ) ατσαλώθηκε.