Μια «εξυγίανση» που φέρνει Grexit…

Αν είναι έγκλημα ο αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου τότε ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι οι εγκληματίες. Αναγράφονται και περιγράφονται στην επιστολή του κ. Χούμπελ... Και επιβεβαιώθηκαν με την ποινή-πρόκληση στον ΠΑΟΚ!

Του Γιώργου Χελάκη

To  ποδόσφαιρο ένα βήμα πριν τον διεθνή αποκλεισμό του. Ο Χέμπερτ Χούμπελ το πήγε ένα βήμα παραπέρα από εκεί που νόμιζε προχτές το βράδυ ο Βαγγέλης Γραμμένος, που περίπου πανηγύριζε, διότι εξασφάλισε ότι δεν θα τοποθετηθεί εκ νέου Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην ΕΠΟ: Εισηγείται Grexit και μάλιστα χωρίς αναστολή και εξαιρέσεις.

Μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όποιος διαβάσει την επιστολή του Χούμπελ που δημοσιεύει to10.gr καταλαβαίνει τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτή την θέση. Τα δυο παιχνίδια που δεν ολοκληρώθηκαν στην Τούμπα, η εισβολή του ένοπλου Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, η καθυστέρηση στην απονομή της αθλητικής Δικαιοσύνης και η αδυναμία της ΕΠΟ του Γραμμένου να διοικήσει. Τουλάχιστον πάνω σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχουν αμφιβολίες.

Τα πρόσωπα είναι δυο ο κ. Σαββίδης και ο κ. Γραμμένος. Θα μπορούσαν να είναι και τα πρόσωπα του δράματος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα μπορούσαν να προστεθούν για άλλους λόγους και οι κύριοι Βασιλειάδης και Κοντονής, αλλά θα το εξετάσουμε σε άλλο σημείωμα. Αυτοί δεν αναφέρονται στο έγγραφο.

Σπεύδω να διευκρινίσω ότι αναμάρτητος στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Όλοι λίγο ως πολύ έχουν βάλει το χεράκι τους για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να κινητοποιηθούν στο μέτρο που τους αναλογεί για να ξεφύγουμε από την μαύρη τρύπα που μας περιλαμβάνει όλους (και τους δημοσιογράφους).

Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Στην πολυδιαφημισμένη εποχή της «ισονομίας και της εξυγίανσης» το ποδόσφαιρο ζει τις χειρότερες μέρες του.  Οσοι τις επαγγέλθηκαν και τις «προώθησαν» έχουν μεγάλη ευθύνη, είναι υπόλογοι. Τους παίρνουν όλους στον λαιμό τους ακόμα και την Εθνική Ομάδα που δεν φταίει σε τίποτα. Το βαρύ πυροβολικό της «εξυγίανσης» το δίδυμο Σαββίδη-Γραμμένου, με τις πράξεις και τις παραλείψεις του οδηγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε διεθνή αποκλεισμό. Να ζητεί κανείς από τον κ. Σαββίδη να εγκαταλείψει την ιδιοκτησία του και να φύγει από τον ΠΑΟΚ είναι γελοίο και αποπροσανατολιστικό. Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να «ζήσει και να πεθάνει» μαζί του. Να εγκαταλείψει όμως ο κ. Γραμμένος την προεδρία της ΕΠΟ είναι για τον ίδιο πράξη λύτρωσης έτσι που έχει στριμωχτεί από το γεγονότα και μπορεί να αποδειχτεί ευεργεσία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν σε έχουν εκλέξει ως εξυγιαντή και οδηγείς το άθλημα στην μεγαλύτερη ξεφτίλα του, τα μαζεύεις και φεύγεις.

Από κει και πέρα με δεδομένη την αυστηροποίηση των ποινών που ήδη έχει γίνει δεκτή θα περίμενε κανείς να ακουστεί μια βαριά τιμωρία για τα γεγονότα στην Τούμπα. Δεν μπορώ να καταλάβω με τι μούτρα θα πάνε από την ΕΠΟ στη FIFA και θα ισχυριστούν ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη είναι αυστηρή.

Τώρα απαιτείται να βγουν μπροστά όσοι διατηρούν την ψυχραιμία τους και να καταθέσουν προτάσεις, να εγγυηθούν για την εφαρμογή τους και να πείσουν ότι μπορεί να γυρίσει η σελίδα χωρίς Grexit.

Τώρα, ανάμεσα σε όλα τα άλλα θα ήταν σκόπιμο εκείνοι που πανηγύριζαν για την εξυγίανση και την κάθαρση από τις εγκληματικές συμμορίες που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο να σιωπήσουν. Αν είναι έγκλημα ο αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου τότε ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι οι εγκληματίες. Αναγράφονται και περιγράφονται στην επιστολή του κ. Χούμπελ…