Τσάμπιονς Λιγκ: Με διαιτησία η Ρεάλ Μαδρίτης, διαστημική η Λίβερπουλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Παρί Σεν-Ζερμέν με 3-1 στο Μπερναμπέου, την ώρα που η Λίβερπουλ σκόρπιζε στους πέντε ανέμους την Πόρτο στο Ντραγκάο και με 0-5 (!) προκρίθηκε ήδη στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!
Για 82 λεπτά η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε βάλει δύσκολα στους Ισπανούς, που με τη βοήθεια του Ιταλού διαιτητή Τζανλούκα Ρόκι και της τύχης, βρήκαν τις λύσεις για να πάρουν το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς του Παρκ Ντε Πρενς, στις 6 Μαρτίου.
Η Παρί έβγαζε «φαρμακερές» αντεπιθέσεις στο πρώτο 45λεπτο και σε μία από αυτές μετά από σέντρα του Εμπαπέ και πάτημα της μπάλας από τον Νεϊμάρ, ο Ραμπιό από το σημείο του πέναλτι «εκτέλεσε» τον Νάβας για το 0-1.
Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όμως, κι ενώ νωρίτερα ο Αρεολά είχε πει «όχι» σε τετ-α-τετ με τους Ρονάλντο και Μπενζεμά, οι «Μερένχες» πήραν ανύπαρκτο πέναλτι (ανατροπή Κρόος από Σέλσο) που εκτέλεσε... φυσικά ο Ρονάλντο!
Το ματς ήταν ανοικτό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να φέρνουν τα πάνω κάτω στα τελευταία λεπτά. Αρχικά στο 83' με το τυχερό γκολ που πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το γόνατο (!) και στη συνέχεια με το τέρμα του Μαρσέλο στο 86', για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη ο Αρεολά.
Στο Πόρτο, οι «Κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ διέλυσαν με 0-5 την Πόρτο στο Ντραγκάο, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της 6ης Μαρτίου στο Άνφιλντ.
Η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 25' με τον Σάντιο Μανέ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μοχάμεντ Σαλάχ πέτυχε το 0-2 από προσπάθεια του Μίλνερ.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (53') ο Μανέ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ από ασίστ του Φιρμίνο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Άγγλων, που έφτασαν στο εκκωφαντικό 0-5 με τον Φιρμίνο στο 70' και το τρίτο γκολ του Μανέ, στο 85'.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ