Αυτό λέγεται και κατάντια

Γράφει ο καλός φίλος και δημοσιογράφος από το sportait.gr, Γιώργος Παπαϊωάννου
Όσοι μεγαλώσαμε με την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του Γιάννη Διακογιάννη, πολλές φορές στην διάδοχη κατάστασή του απογοητευθήκαμε από την εκπομπή. Όμως μετά την επαναλειτουργία της Κρατικής τηλεόρασης έφτασε κυριολεκτικά στον πάτο!!!
Διότι στο παρελθόν αντιμετωπίζαμε μόνο την ακαταλληλότητα των παρουσιαστών. Σήμερα πέρα απ’ αυτό υπάρχει μια άνευ προηγουμένου μεροληψία και ασυδοσία, στοιχεία που πιθανόν έχουν να κάνουν με το καθεστώς της ΕΡΤ συνολικά και με όλη την λειτουργία της.
Κάθε εβδομάδα πολλά τα περιστατικά που αποδεικνύουν την κατάντια αυτή. Προχθές ο – κατά τα άλλα φίλτατος και γνωστός μου- Γιώργος Μίνος “επιτέθηκε” στον Κοντοέ επειδή τόλμησε να χαρακτηρίσει την ΑΕΚ καλύτερο σύνολο από τον ΠΑΟΚ. Κι εντάξει... ο Γιώργος είναι “φόλα ΠΑΟΚ” αλλά οι παρουσιαστές τι έκαναν;;; Μήπως έχουν πάρει εντολή από ψηλά να γίνουν φερέφωνα του φιλοκυβερνητικού Σαββίδη;;;
Ο δε επίσης συμπαθής Περικλής Βασιλάκης άλλους κανονισμούς κι άλλη ηπιότητα υιοθετεί όταν πρόκειται για ομάδες ή λάθη διαιτητών κοντά στην εκλογική του περιφέρεια.
Για να μην θυμηθώ τον άλλον φίλο μου, τον Λευτέρη Σαρελάκο, που πέρσι ως υπεύθυνος Τύπου της Δόξας Δράμας έκανε απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ της, μέσω των εκπομπών της ΕΡΑ.
Γενικά παρατηρώντας ακόμα και μεταδόσεις αγώνων της Β΄ Εθνικής, που έχουμε εικόνα, εκείνοι οι οποίοι κάθε φορά μεταδίδουν επιχειρούν – κατά το δοκούν - να πείσουν για κάτι πολύ διαφορετικό απ’ όσα βλέπει ο τηλεθεατής! Φανταστείτε τι γίνεται στην ΕΡΑ που δεν υπάρχει ταυτόχρονη εικόνα!!!
Άρα μια τέτοια ΕΡΤ ή ΕΡΑ προσφέρει μόνο όταν είναι κλειστή!!!