Ανακοίνωση-παρωδία της ΕΠΟ για την συνάντηση πεθερού Αρετόπουλου με ανθρώπους του ΠΑΟΚ

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο Αρετόπουλος... διαψεύδει τη συνάντηση του πεθερού του με τους Τεβεκέλη, Πουρλιοτόπουλο και ότι ο Περέιρα, αφού το... έψαξε, αποφάσισε να μην αλλάξει τους διαιτητές του ντέρμπι!
Μεταμεσονύκτια ανακοίνωση-παρωδία εξέδωσε η ΕΠΟ, αναφορικά με την αποκάλυψη του to10.gr, σχετικά με τη συνάντηση των υπαλλήλων του ΠΑΟΚ, Τεβεκέλη και Πουρλιοτόπουλου, με τον πεθερό του Αρετόπουλου. Μάλιστα, στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σημειώνεται ότι ο διαιτητής Αρετόπουλος έκανε λόγο για «ψευδές δημοσίευμα» στην επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα. Με τον τελευταίο να ενημερώνει (κατά την ανακοίνωση) όλους τους αρμοδίους για το θέμα, αποφασίζοντας, εν τέλει να μην αλλάξει τη διαιτητική ομάδα του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ, που εκδόθηκε στις 12:01 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, αναφέρει τα εξής:

«Μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.to10.gr, στο οποίο περιγράφεται υποθετική συνάντηση του πεθερού του διαιτητή του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός της 25.02.2018 κ. Αλέξανδρου Αρετόπουλου με εκπροσώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος  της ΚΕΔ κ. Βίτορ Μανουέλ Μέλο Περέιρα επικοινώνησε άμεσα με τον κ. Αρετόπουλο, προκειμένου να εξακριβώσει την ακρίβεια της πληροφορίας αυτής. Ο κ. Αρετόπουλος, διαιτητής FIFA, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΚΕΔ ότι πρόκειται περί «ψευδούς δημοσιεύματος» και δήλωσε «έτοιμος και συγκεντρωμένος στην εκτέλεση των αγωνιστικών καθηκόντων του.

Ο κ. Περέιρα ενημέρωσε, κατόπιν αυτού, γραπτώς τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο, την FIFA και την UEFA για το όλο θέμα και τις ενέργειές του και -εκτιμώντας τα περιγραφέντα δεδομένα- αποφάσισε να διατηρήσει σε ισχύ τον ορισμό της διαιτητικής ομάδας του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στους εν λόγω διαιτητές και βοηθούς».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα που έχουν σημασία μετά την ανακοίνωση της ΕΠΟ, του Περέιρα και την τοποθέτηση του Αρετόπουλου. Διότι υποπίπτουν στο ίδιο λάθος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Κυριάκου Κυριάκου.

* Καταρχάς, αν η ΕΠΟ θέλει να υποστηρίζει ότι το θέμα δεν υπάρχει (που υπάρχει και παραϋπάρχει), είναι ακατανόητο και αψυχολόγητο από την πλευρά του Αρετόπουλου να δέχεται να διαιτητεύσει το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Την ίδια στιγμή ο ίδιος θα έπρεπε να έχει δηλώσει κώλυμα και να ζητήσει να μην είναι αυτός ο «άρχων» της αναμέτρησης της Τούμπας. Διότι οι σκιές που δημιουργήθηκαν μετά την αποκάλυψη από to10.gr είναι πολύ μεγάλες. Και χρίζουν πολύ προσεκτικών κινήσεων από τους εμπλεκόμενους. Διότι μπορεί να εκτεθούν. Το ίδιο θα έπρεπε να έχει πράξει και ο διεθνής διαιτητής, για να προστατεύσει τον εαυτό του αλλά και το σύνολο της ελληνικής διαιτησίας ή ότι έχει απομείνει από αυτό.

* Από εκεί και πέρα, είναι εξαιρετικά αφελές από την πλευρά του Αρετόπουλου, του Περέιρα και της ΕΠΟ να εκδίδουν ανακοίνωση για κάτι που (ίσως) δεν… γνωρίζουν. Τι θα έχουν να πουν οι ίδιοι άνθρωποι εάν εμφανιστεί… ξαφνικά μια φωτογραφία από την ταβέρνα του «Τάκα» στα Γρεβενά, με τους Τεβεκέλη, Πουρλιοτόπουλο και Τσιαμήτρο με τα παϊδάκια στα χέρια;

* Τι ακριβώς θα κάνει η ΕΠΟ και ο Περέιρα μόλις αποδειχθεί ότι βιάστηκε ο Αρετόπουλος να… διαψεύσει; Πώς είναι δυνατόν να εκδίδει τέτοια ανακοίνωση διάψευσης, βασιζόμενη μόνο στους ισχυρισμούς του διαιτητή και δίχως πρόσθετη, ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης; Τι θα κάνουν Γραμμένος και λοιποί όταν η συνάντηση επιβεβαιωθεί; Θα βάλουν τον Περέιρα να διαψεύσει ότι το μενού περιλάμβανε… μόνο παϊδάκια;

* Τι θα κάνουν εάν (πέρα από… οπτικοακουστικό υλικό) υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας; Τι θα κάνουν με αυτόν; Θα τον βγάλουν τυφλό; Θα το ρίξουν στα σοβαρά θέματα, όπως το μενού και τα αναψυκτικά ή τα αλκοολούχα που επέλεξαν για το δείπνο τους;

* Για να τελειώνουμε. Αυτή η μεταμεσονύχτια ανακοίνωση της ΕΠΟ για to10.gr δείχνει ότι η εξυγίανση δουλεύει και… νυχτερινές ώρες. Είναι στις επάλξεις οι άνθρωποι. Αλλά όπως λέει μια παροιμία: Όποιος νύχτα περπατεί…
ΠΗΓΗ: to10.gr