Και εγένετο "Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα"

Ένας νέος σύνδεσμος φιλάθλων έκανε σήμερα την εμφάνισή του στον οπαδικό χώρο του ΠΑΣ Γιάννινα.
Μετά την ανακοίνωση των "Azzura Familia" ο "Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα" δημιουργήθηκε ενώνοντας ένα κομμάτι οπαδών της Γιαννιώτικης ομάδας που βρισκόταν υπό την σκέπη άλλων συνδέσμων.
Η σχετική ανακοίνωση:

"8 Ιουλίου 1966. Η ημέρα που γεννήθηκε η ιδέα που λέγεται ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. 51 χρόνια ζωής που ο σύλλογος αυτός υπηρετήθηκε από χιλιάδες οπαδούς κάθε ηλικίας εντός κι εκτός των τσιμέντων του "Ζωσιμάδες". Τα τελευταία χρόνια που έμμελε να είναι αυτά που γράφτηκαν οι πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία της ομάδας, η εικόνα στις κερκίδες δυστυχώς ακολούθησε αντιστρόφως ανάλογη πορεία. Εποχές που ο κόσμος κρεμόταν από τα κάγκελα της 7 στο πέταλο έχουν μείνει απλά ιστορίες για να διηγούνται οι μεγαλύτεροι στους λιγοστούς πιτσιρικάδες που κόλλησαν το μικρόβιο και κρατάνε ζωντανή την σπίθα της αναγέννησης ενός οπαδικού κινήματος. Τεράστιες οι ευθύνες των παλαιότερων" που αφήσανε ολομόναχους πιτσιρικάδες με όρεξη και πάθος για να ξαναγίνει το γήπεδό μας η έδρα που έτρεμαν και γονάτιζαν ιστορικοί σύλλογοι.

Ο σοφός λαός όμως λέει, " ουδέν κακό αμιγές καλού ". Οι συνιστώσες αυτές, το μείγμα του παλιού με το νέο ανακοινώνουν σήμερα επίσημα την ίδρυση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Μιας μεγάλης παρέας απαλλαγμένης από λάθη του παρελθόντος, έξω από πολιτικές δεσμεύσεις και νοοτροπίες που παραπέμπουν σε πόλεμο με στρατούς. Η νέα αυτή προσπάθεια θα έχει μοναδικό στόχο να ΥΠΗΡΕΤΕΙ την ιδέα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ σε όποιο άθλημα αυτός δηλώνει παρόν και στο μέτρο του δυνατού να αναπτύξει και πολιτιστική δραστηριότητα μέσα από κοινωνικές δράσεις που θα προσελκύσουν νέο κόσμο στα γήπεδα που αγωνίζεται ο σύλλογος.

Καλούμε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ νομίζει ότι μπορεί να συνεισφέρει με οποιοδήποτε τρόπο στο να ξαναζήσουμε τα μεγαλεία του παρελθόντος να γίνει αρωγός στο εγχείρημα. Επιδίωξη μας είναι να μην υπάρχουν αρχηγικές φυσιογνωμίες παρά μόνο άνθρωποι που θα συντονίζουν τις δράσεις που όλα τα μέλη θα συναποφασίζουμε με δημοκρατικές διαδικασίες. Αποκηρύσσουμε de facto κάθε παράνομη πράξη μέσα και έξω από τα γήπεδα που θα αγωνίζεται ο σύλλογος και ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτόν. Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται με γνώμονα την συσπείρωση του φίλαθλου κόσμου που υποστηρίζει τη φανέλα με τον ταύρο στο στήθος κι έχει γράψει άπειρα χιλιόμετρα εντός και εκτός συνόρων για να την βλέπει ψηλά.

Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε γιατί χρωστάμε στους εαυτούς μας και σε κάποια αδέρφια μας που δυστυχώς σήμερα μας βλέπουν από ψηλά άλλα είμαστε σίγουροι πως μας κλείνουν το μάτι, χαμογελώντας για τα καλύτερα που έρχονται.....

ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΙ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ...
Σ.Φ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ"