Οι «χρυσές» μεταγραφές του ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος αποτελεί το μεγαλύτερο deal στα χρονικά του ΠΑΣ Γιάννινα και το gazzetta.gr στέκεται στις πωλήσεις του  «Αγιαξ της Ηπείρου» ο οποίος τα τελευταία χρόνια πουλά «ακριβά» δίνοντας αξία στους παίκτες του.
Το να κάνει μια ομάδα τύπου ΠΑΣ Γιάννινα μεταγραφή στην Άρσεναλ είναι κάτι το ασύλληπτο. Οι Ηπειρώτες κατάφεραν κάτι που καμία μεγάλη ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν (με εξαίρεση τον Ηρακλή). Να δώσει ποδοσφαιριστή σε σύλλογο επιπέδου Άρσεναλ. Και το κατόρθωμα αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί μιλάμε για έναν σύλλογο που ούτε τις γνωριμίες έχει, ούτε το υπόβαθρο να υποστηρίξει τέτοιες κινήσεις και πωλήσεις.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στα Γιάννενα δεν ξέρουν πως να διαφημίζουν την «πραμάτεια» τους έχοντας αναγάγει σε επιστήμη την πώληση παικτών είτε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τόσο οι άνθρωποι που αποτελούν τον σύλλογο, όσο κυρίως ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Χριστοβασίλης, δείχνουν καθημερινά ότι στην εύρεση ακατέργαστων διαμαντιών είναι πρώτοι και πλέον ο «Αγιαξ της Ηπείρου» φαίνεται πως είναι μία ομάδα που δίνει «αξία» στους παίκτες του.
Με την πώληση του Μαυροπάνου θα φτάσουμε αισίως τις εννιά πωλήσεις παικτών την τελευταία πενταετία (την σχετική αρχή έκανε ο Οικονόμου στην Κάλιαρι) προσφέροντας τεράστια οικονομικά οφέλη στον σύλλογο, καθώς στα ταμεία της ομάδας θα έχουν μπει 5 εκατ. ευρώ.
Λεφτά τα οποία και τον βοήθησαν να «στρώσει» οικονομικά και πλέον χαρακτηρίζεται ως έναν «μαγαζί-γωνία» της Super League. Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος είναι αυτός που πλέον παίρνει τα πρωτεία για την ακριβότερη πώληση με 2,1 εκατ. ευρώ (1,8 εκατ. ευρώ καθαρά αφού ένα ποσό πάει και στον Απόλλωνα για τα τροφεία), και ξεπέρασε κατά πολύ το «δίδυμο» των Χαρίση-Κοροβέση, που μετακινήθηκε στον ΠΑΟΚ έναντι περίπου 900.000 ευρώ.
Στη συνέχεια ακολουθούν οι Κούτρης και Βελλίδης που μετακόμισαν σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ με τους δύο ποδοσφαιριστές να φέρνουν από 650.000 ευρώ στα ταμεία της ομάδας, για να ακολουθήσει αυτή του Μάριου Οικονόμου, ενός παιδιού που επίσης βγήκε από τα σπλάχνα του ΠΑΣ στην Ιταλική Κάλιαρι έναντι του ποσού των 450.000, ενώ ο Κολοβέτσιος είχε μεταπηδήσει στην ΑΕΚ έναντι του ποσού των 300.000 ευρώ, ενώ λεφτά έχει βάλει και από τα τροφεία με την πώληση του Ντε Βινσέντι στην Αλ Σαμπάμπ. Τέλος, το αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι καταφέρνει να πουλάει παίκτες και σε ομάδες που δεν είναι στις τέσσερις μεγάλες όπως έκανε με τον Τσουκαλά και τον Αστέρα Τρίπολης.
Το σίγουρο είναι ότι στα Γιάννενα έχουν βρει τον τρόπο να μετατρέψουν την κρίση σε όπλο τους αφού με τον τρόπο αυτό αποφάσισαν να κατεβάσουν το μπάτζετ και να στραφούν στα εγχώρια ταλέντα δίνοντας μάλιστα προτεραιότητα και στους Ηπειρώτες ποδοσφαιριστές. Η παραχώρηση του Μαυροπάνου στους «Κανονιέρηδες» πλέον δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αν βάλεις στο μυαλό σου ένα πλάνο και το υπηρετήσεις σωστά τότε μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα και αυτό που κατάφερε ο Γιώργος Χριστοβασίλης είναι μια τεράστια επιτυχία που ανοίγει τον δρόμο και για άλλες ανάλογες πωλήσεις.

Αναλυτικά οι πωλήσεις επί εποχής Χριστοβασίλη:

ΠοδοσφαιριστήςΠοσό
Μαυροπάνος2.100.000
Χαρίσης -Κοροβέσης900.000
Κούτρης650.000
Βελλίδης650.000
Οικονόμου450.000
Κολοβέτσιος300.000
Ντε Βινσέντι270.000
Τσουκαλάς150.000