"Άστραψε και βρόντηξε" ο Άρης στην πρεμιέρα

Καταιγιστικός ήταν ο Άρης στην πρεμιέρα της Football League, καθώς επικράτησε με 5-0 του Αιγινιακού!
Ανήμερα της επετείου του «ΟΧΙ» ο Άρης έκανε… περίπατο. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League μετέτρεψε την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αιγινιακό σε υπόθεση ενός ημιχρόνου και έφτασε στη δίκαιη επικράτηση με 5-0, ρίχνοντας, μάλιστα, αισθητά ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο.
Οι «Κίτρινοι» έδειξαν ότι άφησαν πίσω τους την επεισοδιακή ήττα από τον Πανιώνιο στο Κύπελλο ήταν ουσιαστικοί και με πέντε διαφορετικούς σκόρερ «παρέσυραν» την ομάδα του Αιγινίου την οποία είχαν φιλοδωρήσει με 5 γκολ και σε προ ημερών φιλικό ματς. Οι «Κυανόλευκοι» έδειξαν πολλές αδυναμίες, με αποτέλεσμα να δεχτούν τρία γκολ στο μισάωρο.
Οι Θεσσαλονικείς ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο και δεν άφησαν κανένα περιθώριο να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά τους. Βέβαια, ο Αιγινιακός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με άστοχο σουτ του Γκατσολάρι στο 3’. Ακολούθησαν χαμένες ευκαιρίες από τους Κάσσο (11’), Ιντζόγλου (15’) όμως στο 19’ ο πρώτος γύρισε παράλληλα τη μπάλα στον Πλατέλλα και αυτός με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ.
Η πίεση του Άρη συνεχίστηκε και στο 24’ ο Πλατέλλας από σκόρερ έγινε δημιουργός. Έβγαλε τη σέντρα, οι αμυντικοί απομάκρυναν και ο Πασάς με σουτ έκανε το 2-0. Η δεύτερη φορά που απείλησαν οι φιλοξενούμενοι ήταν στο 27’, όταν ο Καντιμοίρης παραχώρησε κόρνερ σε σουτ του Δωματά. Το 3-0 ήρθε από στατική φάση στο 31’. Ο Πλατέλλας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Κάσσος με κεφαλιά νίκησε τον Τόλιο για 3η φορά. Έτσι, το 45λεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους να έχουν 10 τελικές έναντι 3 και την κατοχή υπέρ τους (66% - 34%).
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης κατέβασε ταχύτητα και η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία ήρθε στο 51’ από γυριστό του Διαμαντόπουλου. Στο 62’ το αμυντικό transition των γηπεδούχων δεν λειτούργησε σωστά και ο Δωματάς που βγήκε στην κόντρα σούταρε πάνω στον Καντιμοίρη. Επόμενη ευκαιρία καταγράφηκε στο 74’, όταν ο Καπνίδης έπιασε την κεφαλιά σε κενή εστία μετά από λάθος του Καραγκιόζη, αλλά αμυντικός του Αιγινιακού έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στην επόμενη επίθεση, όμως τα κατάφερε. Από κάθετη του Μπαργκάν στον Πασά, αυτός σέντραρε από αριστερά και ο Καπνίδης με πλασέ έκανε το 4-0. Τον χορό των τερμάτων έκλεισε ο Κενάν Μπαργκάν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με πλασέ.
Από το 76’, πάντως, η ομάδα της βόρειας Πιερίας συνέχισε με 10 παίκτες. Ο Πολύζος λίγα λεπτά πριν συγκρούστηκε με τον Καρακώστα και έπεσε στο έδαφος με το κεφάλι. Οι ζαλάδες, ωστόσο, δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει και ενώ οι αλλαγές είχαν ολοκληρωθεί. Μάλιστα, διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε αξονική.

Οι συνθέσεις:
Άρης (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος (39' Μπούρμπος), Μουμίν, Ιντζόγλου, Τζανακάκης, Πλατέλλας, Διαμαντόπουλος (52’ Μπαργκάν), Κάσσος (65’ Καπνίδης), Πασάς.
Αιγινιακός (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος (46’ Καραγκιόζης), Βλάχος, Γιαζιτζόγλου (46’ Καρακώστας), Λιόλιος, Τοπαλίδης, Γκατσολάρι, Πολύζος, Αντωνιάδης, Τσολακίδης, Σοφιάνης, Δωματάς (64’ Σισέ).
ΠΗΓΗ: FLNews