Μαγική η Μπάρτσα, «μάγος» ο Μέσι (video)

Showtime στο Καμπ Νου από την κεφάτη Μπαρσελόνα. Με όργια του Μέσι (δύο γκολ, δύο ασίστ), οι Καταλανοί… ξεχαρβάλωσαν την αγνώριστη Θέλτα με 5-0 και ανέβηκαν εκ νέου στην κορυφή.
Παραμάζωμα πήρε την Θέλτα η Μπαρσελόνα.
Ο Μέσι ήταν… σε άλλη διάσταση, έσπρωξε τους Μπλαουγκράνα στο εμφατικό 5-0 κόντρα στην ομάδα του Βίγκο και παράλληλα τους ανέβασε στην κορυφή και στο +1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Για κάτι παραπάνω από είκοσι λεπτά άντεξαν οι φιλοξενούμενοι στο Καμπ Νου, προτού στη συνέχεια παραδοθούν στις ορέξεις του Αργεντίνου αστέρα. Αφού λοιπόν ο ίδιος και ο Σουάρες… προειδοποίησαν με διπλό δοκάρι στην ίδια φάση, στο 24’ λύθηκε ο γόρδιος δεσμός. Με σόλο του «Λέο» και υποδειγματικό πλασέ, η Μπάρτσα άνοιξε το σκορ κι όλα έγιναν πιο εύκολα στη συνέχεια. Λίγο πριν «βγει» το ημίχρονο, λοιπόν, ο Μέσι έδωσε στον Νεϊμάρ κι εκείνος με αλήτικο τελείωμα έκανε το 2-0. Στο 57’ ήταν σειρά του Ράκιτιτς να χριστεί σκόρερ. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για αυτό το γκολ, ο «Λέο» σέρβιρε νέο για τον Ουμτιτί, ο οποίος από κοντά (στο 61’) είδε εξίσου το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Το κερασάκι στη τούρτα ποιος άλλος θα μπορούσε να την βάλει; Μα φυσικά ο Μέσι… Στο 64’ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Θέλτα –που όπως καταλαβαίνετε ήταν αγνώριστη σε σχέση με το πώς την έχουμε συνηθίσει φέτος- και με ψύχραιμο πλασέ (αφού… φυσικά προηγήθηκε και μια ωραία ντρίμπλα) έγραψε το τελικό 5-0.
Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, οι φίλοι της Μπαρσελόνα φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Λουίς Ενρίκε (αν και... πριν λίγες μέρες πιθανώς να ήταν οι ίδιοι που τον έκραζαν για τον «εφιάλτη» του 4-0 από την Παρί). Από 'δω και πέρα, οι Καταλανοί στρέφουν την προσοχή τους στον επαναληπτικό με τους Γάλλους, θέλοντας να εξαντλήσουν τις λίγες -είναι αλήθεια- πιθανότητες που έχουν για μία μυθική ανατροπή... ΠΗΓΗ: Σπορ FM