Το χατ-τρικ του Βιέρι (και) με τον ΠΑΟΚ και η Φεράρι που κέρδισε στο στοίχημα! (video)

Ήταν 18 Οκτωβρίου του 1997 όταν ο Κριστιάν Βιέρι σημείωνε χατ-τρικ στο 1-5 της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Ρεάλ Σαραγόσα στο "Λα Ρομαρέδα", για την 7η αγωνιστική ημέρα της Λα Λίγκα. Επόμενο ματς για την ομάδα της Μαδρίτης, τέσσερις ημέρες αργότερα, εναντίον του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Όπως αναφέρει ο "Μπόμπο" στην αυτοβιογραφία του, "Chiamatemi bomber", είχε βάλει στοίχημα με τον πρόεδρο της ομάδας, Χέσους Χιλ Ι Χιλ, ότι εάν πετύχαινε δεύτερο διαδοχικό χατ-τρικ θα έπαιρνε ως δώρο μια Φεράρι. Τελικά ο Βιέρι το πέτυχε με μια ΓΚΟΛΑΡΑ μάλιστα (δείτε το στο βίντεο που ακολουθεί), αλλά δεν δέχθηκε τη Φεράρι και η απόρριψη είχε το λόγο της:
"Ήταν 18 Οκτώβρη του 1997, έβαλα τρία γκολ στη Σαραγόσα και νικήσαμε 5-1. Μετά από τέσσερις ημέρες υποδεχθήκαμε τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Την παραμονή του ματς μίλησα με τον Φούτρε. Ο Πάουλο ήταν το αγαπημένο παιδί του προέδρου, Χιλ.
Πρέπει να πεις στον πρόεδρο ότι εάν πετύχω τρία γκολ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ περιμένω μια Φεράρι 550 ως δώρο. Ο Φούτρε πήγε και το είπε στον Χιλ. Μετά, επέστρεψε και μου είπε. Μπόμπο (σ.σ παρατσούκλι του Βιέρι) εάν ξανακάνεις χατ-τρικ η Φεράρι είναι δική σου. Ήταν ένα αστείο που κανείς δεν πίστεψε. Πότε βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή να πετυχαίνει χατ-τρικ σε διάστημα τεσσάρων ημερών;
Και στο ματς με τον ΠΑΟΚ έγινε κάτι μαγικό. Στο πρώτο ημίχρονο πέτυχα δύο γκολ και μετά ένα έργο τέχνης, από το κόρνερ. Τα στιγμιότυπα από αυτό το γκολ έκαναν το γύρο του κόσμου, αλλά κανείς δεν ήξερε ότι άξιζαν μια Φεράρι. Όλος ο κόσμος φώναζε το όνομά μου. Την ίδια νύχτα δείπνησα με τον Φούτρε.
Με φώναξαν το Σεπτέμβρη του 1998 να πάω να πάρω τη Φεράρι, αλλά ποτέ δεν το έκανα. Περίμενα τη μεταγραφή μου στη Λάτσιο και θα πλήγωνα τον Χεσούς Χιλ. Είχα νοσταλγία για την Ιταλία, ένιωθα ως κλέφτης. Έτσι, άφησα τη Φεράρι για να ζητήσω συγγνώμη από έναν άνθρωπο, ο οποίος μου φέρθηκε καλά", αναφέρεται στην αυτοβιογραφία του Κριστιάν Βιέρι.