Ο Γιάννης Ιωάννου στο Campion.gr!

Ο Γιάννης Ιωάννου είναι γέννημα-θρέμμα του ΠΑΣ Γιάννινα. Μέσα σε αυτή την ομάδα γεννήθηκε, μέσα σε αυτή μεγάλωσε, εκεί νιώθει ακόμη ότι ανήκει. Αυτό ήταν κάτι παραπάνω από προφανές όση ώρα συνομιλούσαμε μαζί του στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε. Την πρώτη συνέντευξη που δίνει μετά τη μεταγραφή που πήρε. Σέβεται τον Εθνικό Φιλιππιάδας, τη φανέλα του οποίου φοράει από φέτος πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά η αγάπη του για τον ΠΑΣ είναι γνωστή σε όλους.
Γιάννη πλέον αγωνίζεσαι με τη φανέλα του Εθνικού Φιλιππιάδας, Τί ήταν αυτό που σε έκανε να απαντήσεις θετικά στους ανθρώπους της ομάδας;
Πρώτα από όλα το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό. Ο Εθνικός είναι μια νέα ομάδα με μικρούς σε ηλικία παίκτες που θέλουν να προσπαθήσουν για το καλύτερο. Θα παλέψουμε όλοι μαζί φέτος και μέσα από αυτή τη προσπάθεια θέλω να βγει ότι καλύτερο τόσο για την ομάδα όσο και για μένα. Θέλω να βοηθηθεί πρώτα η ομάδα και αλλά και εγώ.
Ποιοί είναι οι στόχοι της ομάδας φέτος;
Πρώτα από όλα να εξασφαλίσουμε την παραμονή όσο πιο νωρίς γίνεται και μετά αν γίνεται να κάνουμε κι ένα βήμα παραπάνω.
Ο Εθνικός Φιλιππιάδας βρίσκεται σε ένα όμιλο που έχει αρκετές δυνατές ομάδες και μεγάλο συναγωνισμό. Ποιά είναι τα φαβορί κατά τη γνώμη σου;
Με όσα έχω δει μέχρι τώρα είναι ο Διαγόρας Σεβαστής, ο Απόλλων Λάρισας και ο Ολυμπιακός Βόλου. Πιστεύω ότι είναι ένα κλικ παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες αλλά μέχρι το τέλος πολλά γίνονται. Μπορεί μέσα στη χρονιά να αλλάξει κάτι. Ποτέ δεν ξέρεις.
Οι προσωπικοί σου στόχοι;
Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να πάρω όσα πιο πολλά παιχνίδια γίνεται, να σκοράρω όσο πιο πολύ μπορώ και να κάνω είτε τον Ιανουάριο, είτε το καλοκαίρι κάτι παραπάνω στη καριέρα μου.
Να πάμε και λίγο στη προηγούμενη ομάδα σου, τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ένας από τους συμπαίκτες σου που δέθηκες περισσότερο είναι ο Σταύρος Τσουκαλάς. Μόλις έφυγε για να πάει στον Αστέρα Τρίπολης δέχθηκε δριμεία κριτική.
Πιστεύω ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής το βλέπει από τη δική του οπτική γωνία. Ο Σταύρος έχει δώσει τα μέγιστα στον ΠΑΣ Γιάννινα, έχει δώσει την ψυχή του. Ο καθένας όμως το εκλαμβάνει όπως αυτός θέλει. Εφόσον κι ο Σταύρος είχε τα δικά του θέματα, πήρε μια απόφαση που έκρινε ότι θα τον βοηθήσει. Από τη στιγμή που πήρε την απόφαση αυτή δεν μας πέφτει λόγος.
Το καλοκαίρι είχαμε δει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ένα σχόλιό σου το οποίο έβγαζε θυμό. Ποιοί ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτό;
Δεν μου αρέσει να λέγονται για μένα πράγματα ή να γίνονται σχόλια για μένα, για τον Σταύρο (Τσουκαλά) ή για οποιονδήποτε συμπαίκτη μου. Εγώ είμαι φίλος με όλα τα παιδιά. Έχω δεθεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στον ΠΑΣ Γιάννινα γεννήθηκα, στον ΠΑΣ Γιάννινα ήμουν και θα είμαι και είναι και η ομάδα που αγαπώ. Δεν μου αρέσει να λένε πράγματα για τον ΠΑΣ. Εγώ γεννήθηκα εκεί μέσα.
Ποιός είναι ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο έχει συνεργαστεί στη καριέρα σου μέχρι τώρα;
Δεν ξεχωρίζω κάποιον. Εμένα όλοι με βοήθησαν, όλοι κάτι μου δώσανε. Άλλος πρακτικά, άλλος στη τεχνική. Δεν μπορώ να πω ότι κάποιος ήταν ο καλύτερος. Ήταν πολλοί προπονητές που ο καθένας με βοήθησε και σε κάτι.