Ο Τάσος Κυριάκος στο Campion.gr!

Αναμφίβολα το να μιλάς με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει τόσα χρόνια καριέρας στο ποδόσφαιρο και έχει δει τόσα πράγματα, είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Ο λόγος για τον Τάσο Κυριάκο ο οποίος έχει αγωνιστεί με τις φανέλες του Ολυμπιακού (Ντάμπλ 2006), του ΠΑΣ Γιάννινα, του Άρη, του Ηρακλή, της ΑΕΛ, του Αστέρα Τρίπολης, της Νίκης Βόλου, της Καλλιθέας, της Ομόνοιας, του Απόλλωνα Σμύρνης και άλλων ομάδων. Τελευταίος σταθμός στη καριέρα του είναι ο Απόλλων Λάρισας, ομάδα από την οποία ξεκίνησε άλλωστε. Ο Τάσος μίλησε αποκλειστικά στο Campion.gr παραχωρώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Διαβάστε με ποιά ομάδα έχει δεθεί περισσότερο, ποιό γκολ δεν ξεχνά και τι λέει για ΕΠΟ και υπ. Αθλητισμού.

«Καινούρια αρχή και νέα προσπάθεια στον Απόλλωνα Λάρισας»
Τάσο από τη περασμένη σεζόν φοράς τη φανέλα του Απόλλωνα Λάρισας. Πες μας δυο λόγια για τη νέα προσπάθεια που γίνεται εκεί.
Στον Απόλλωνα έχει γίνει μια καινούρια αρχή και έχει δημιουργηθεί μια καινούρια ομάδα. Γίνεται μια νέα προσπάθεια. Από τη περασμένη χρονιά έμειναν μόνο 4 παιδιά. Καινούριο προπονητικό τιμ και καλοί νέοι ποδοσφαιριστές. Επίσης έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια και στο θέμα των εγκαταστάσεων. Σιγά σιγά θα μάθουμε ο ένας τον άλλο και θα βελτιωνόμαστε συνεχώς. Στη Φιλιππιάδα πετύχαμε μια σπουδαία νίκη. Την πρώτη αγωνιστική παρότι κάναμε καλή εμφάνιση χάσαμε.

«Παιδικό μου όνειρο να παίξω στην ΑΕΛ, το οποίο πέτυχα»
Με ποιά ομάδα από όσες έχεις αγωνιστεί, έχεις δεθεί περισσότερο;
Με την ΑΕΛ. Για κάθε παιδί από τη Λάρισα είναι όνειρο να παίξει σε αυτή την ομάδα. Έτσι και για μένα ήταν παιδικό όνειρο να παίξω στη Λάρισα, το οποίο το πέτυχα.
Θα ήθελες να επιστρέψεις κάποια στιγμή εκεί;
Σαν ποδοσφαιριστής είναι δύσκολο, μιας και τα χρόνια πέρασαν. Από εκεί και πέρα δεν ξέρεις ποτέ τι επιφυλάσσει το μέλλον. Μπορεί κάποια στιγμή να επιστρέψω στην ΑΕΛ σε κάποιο πόστο.

«Ανατριχιάζω κάθε φορά που βλέπω το γκολ που έβαλα στην ΑΕΚ με τον ΠΑΣ»
Ποιά είναι τα πιό δυνατά ματς που έχεις ζήσει;
Τα πιό δυνατά είναι τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και επίσης οι αναμετρήσεις της ΑΕΛ και του ΠΑΣ Γιάννινα με τους μεγάλους. Δεν ξεχνάω την ατμόσφαιρα στο γήπεδο σε αυτά τα ματς. Επίσης θυμάμαι το γκολ που πέτυχα όταν με τον ΠΑΣ νικήσαμε την ΑΕΚ (2-1 στις 08/04/2012). Κάθε φορά που το ξαναβλέπω ανατριχιάζω!
Θα ήθελες ο γιός σου να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο;
Ασχολείται με τον αθλητισμό ήδη. Βέβαια αυτός θα αποφασίσει τι θα κάνει στο μέλλον. Εγώ του έδωσα κατευθύνσεις και από εκεί και πέρα αυτός αποφασίζει. Εφόσον του αρέσει, μακάρι να ασχοληθεί.
Τα νέα παιδιά είναι το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Μόλις αποσυρθείς από την ενεργό δράση θα ήθελες να δουλέψεις μαζί τους;
Το έχω ξαναπεί και παλαιότερα ότι είναι κάτι που περνάει από το μυαλό μου. Είναι καλό οι άνθρωποι που έχουν κάνει μια καριέρα να ασχολούνται με τα νέα παιδιά και να τους δείχνουν τα βήματα. Θα ήθελα να ασχοληθώ.

«Δεν θα άλλαζα κάτι στη καριέρα μου, είμαι ευχαριστημένος»
Αν γύριζες τον χρόνο πίσω, τί θα άλλαζες στην καριέρα σου;
Δεν νομίζω ότι θα άλλαζα κάτι, είμαι ευχαριστημένος. Πέρασα και από μεγάλες ομάδες. Δόξα τω Θεώ δεν είχα τραυματισμούς. Έκανα μια αρκετά καλή καριέρα.

«Πρέπει επιτέλους να βρεθεί λύση στα προβλήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου»
Σύμφωνα με τις τωρινές συνθήκες σε ΕΠΟ και υπουργείο Αθλητισμού, μπορεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες;
Αυτό είναι ένα θέμα που μας βασανίζει αρκετά χρόνια. Πρέπει επιτέλους οι υπεύθυνοι να βρούνε λύση. Το πρόβλημα είναι γενικό στη χώρα μας. Πρέπει να φτιάξουνε όλα τα θέματα στην Ελλάδα και να φτιάξει και το ποδόσφαιρο. Κάνουμε βήματα πίσω αντί να κάνουμε μπροστά. Για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό δεν είναι κάτι ευχάριστο. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Ευρώπη και να κινηθούμε προς αυτή τη κατεύθυνση.