ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-2

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της ΑΕΚ από του "Ζωσιμάδες", καθώς επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής του ΠΑΣ Γιάννινα με 0-2. Αυτή ήταν η πέμπτη κατά σειρά στο 2016 για τον "Δικέφαλο".
Η Ένωση προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Βάργκας ξέφυγε από τον Λίλα και πλάσαρε για το 0-1. Στο 17΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν βγαίνοντας στην κόντρα ο Βάργκας σούταρε, ενώ ο Βελλίδης απέκρουσε και στο ριμπάουντ αστόχησε από κοντά ο Αραβίδης.
Στο 39΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Γκάλο από σέντρα του Τσουκαλά, ο ίδιος ανέλαβε και την εκτέλεσή του, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε σε κόρνερ, όπως είχε κάνει μία εβδομάδα νωρίτερα απέναντι στην Ξάνθη.
Με το ρυθμό να έχει πέσει στην επανάληψη η ΑΕΚ έφτασε στο 0-2 στο 59΄, όταν στη σέντρα του Γκάλο ο Μπαρμπόσα αμαρκάριστος έπιασε μονοκόμματο σουτ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελλίδη.
Οι γηπεδούχοι τελείωσαν με 10 παίκτες, καθώς ο Μανιάς τραυματίστηκε στο 87΄ κι ενώ ο προπονητής του, Γιάννης Πετράκης, είχε κάνει όλες τις αλλαγές.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (70' Ηλιάδης), Γαρουφαλιάς, Τζημόπουλος (46' Κοζορώνης), Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Λίλα (62' Ναδάλες), Ακόστα, Σκόνδρας, Ίλιτς, Μανιάς.
ΑΕΚ (Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Σοϊλέδης, Σιμόες (89' Μπουονανότε), Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόζα (66' Λαμπρόπουλος), Βάργκας (46' Τζιμπούρ), Αραβίδης.
* Την επόμενη αγωνιστική (24/01, 17:15), ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ατρόμητο.