Νίκες για Τρίπολη, ΠΑΟΚ, ισοπαλία ο Παναθηναϊκός

Με νίκες προχώρησαν στη 18η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος. Αναλυτικά:
Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 3-1
Ο Αστέρας βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Καλλονή μέσα στην Τρίπολη, αλλά με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και κορυφαίο τον Ιγκλέσιας, που ισοφάρισε κι έκλεισε το σκορ, έφεραν τη νίκη με 3-1 για τους γηπεδούχους.
Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με την επιθετικότητά τους την ομάδα της Αρκαδίας κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες με το σουτ του Μανούσου που απέκρουσε ο Μπαντής στο 4΄ και το δοκάρι του Γουερέ μετά από ασταθή επέμβαση του Μπαντή στο 17΄.
Σε ακόμη μία αντεπίθεση, οι νησιώτες έφτασαν στο 0-1 όταν ο Μανούσος κέρδισε πέναλτι από τον Ζησόπουλο και το εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα, στο 41΄.
Ο Αστέρας ισοφάρισε στο 52΄ με κεφαλιά του Ιγκλέσιας μετά από σέντρα του Μπερτόλιο. Στο 57΄ ο Κουρμπέλης σήκωσε τη μπάλα, ο Στανισάβλιεβιτς με κεφαλιά βρήκε τον Γιάννου κι εκείνος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 13ο γκολ του στη Λίγκα.
Στο 61΄ ο Ιγκλέσιας και πάλι έγραψε το 3-1, για να αποβληθεί ο Ελλακόπουλος στο 63΄ και η Καλλονή να μείνει με 10, ενώ ο Αστέρας τελείωσε με 9, αφού στο 83΄ τραυματίστηκε και αποχώρησε αμέσως μετά την αλλαγή του ο Έντερ (είχαν γίνει οι αλλαγές), ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Ζησόπουλος με δεύτερη κίτρινη.
ΠΑΟΚ-Βέροια 2-1
Δύσκολη νίκη με 2-1 απέναντι στη Βέροια πέτυχε ο ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε στην Τούμπα με 2-1 της «Βασίλισσας του Βορρά» στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League.
Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του αγώνα με κατοχή της μπάλας και κυριαρχία στην μεσαία γραμμή, αλλά οι πολλές αλλαγές του Τούντορ δημιούργησαν πρόβλημα ομοιογένειας.
Ταυτόχρονα, έχοντας απέναντι του μια διαβασμένη Βέροια δυσκολευόταν να διασπάσει τη μαζική αμυντική διάταξη της πράγμα που αποδυνάμωνε την επιθετικότητα των γηπεδούχων κυρίως από τα άκρα με τους Ζάιρο και Μακ.
Ο Μπερμπάτοφ ήταν πηγή των θετικών εμπνεύσεων στην επιθετική γραμμή της ομάδας του, αλλά με "άσφαιρους" πλάγιους συμπαραστάτες. Στο 43΄ ο Σκόνδρας ανατράπηκε από τον Όστοιτς, ο Δημητρόπουλος υπέδειξε το πέναλτι και ο Βούλγαρος από τα 11 μέτρα άνοιξε το σκορ.
Στην επανάληψη ένα τραγικό λάθος του νεαρού γκολκίπερ Μελίσσα και μια τυφλή απόκρουση του Σκόνδρα, έδωσαν την ευκαιρία στον Μαγιέφσκι να κάνει το 1-1 στο 65΄.
Ο ΠΑΟΚ έφτασε τελικά στη νίκη στο 75΄, όταν από ωραία κίνηση του Μυστακίδη το σουτ του Μακ βρήκε σε αμυντικό και στην επαναφορά ο Αθανασιάδης έκανε το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 0-0
Ο Παναθηναϊκός δεν κατόρθωσε να νικήσει φέτος τον Πανιώνιο στο πρωτάθλημα, αφού μετά την ήττα του πρώτου γύρου στη Νέα Σμύρνη, οι «Κυανέρυθροι» τους έκοψαν και απόψε βαθμούς, αποσπώντας ισοπαλία 0-0 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.
Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, που προερχόταν από τις νίκες με Καλλονή, Παναιτωλικό, είχε την πρώτη απώλεια βαθμών για το 2016, κι αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον 22χρονο τερματοφύλακα του Πανιωνίου, Σωκράτη Διούδη.
Ο νεαρός γκολκίπερ είχε «κατεβάσει ρολά» στο άδειο, για τελευταία Κυριακή, «Απόστολος Νικολαΐδης» και με τις εξαιρετικές αποκρούσεις του άφησε τον Παναθηναϊκό τρίτο, ένα βαθμό πίσω από την ΑΕΚ, την ώρα που η ομάδα του έφτασε στην πέμπτη θέση τον Αστέρα Τρίπολης.
Η πρώτη απόκρουσή του ήταν στο 13ο λεπτό και σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς. Όπως φαίνεται ήταν η ιδανική... προθέρμανση γι΄ αυτόν, αφού στο 20΄ σταμάτησε δύο φορές τον Εσιέν στην προσπάθεια του Γκανέζου να πετύχει το πρώτο γκολ του με φανέλα του Παναθηναϊκού.
Στο 28΄ ο Κλωναρίδης βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, αλλά και πάλι ο Διούδης ήταν σε σωστή θέση, για να απειλήσουν για πρώτη φορά στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι στο 51΄, όταν ένα καλό σουτ του Μπακασέτα έφυγε άουτ.
Στο 57΄ το εν κινήσει σουτ του Κλωναρίδης έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Διούδη, ο οποίος επενέβη εκπληκτικά στο 59΄ σε πλασέ του Αμπέντ, για να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο 84΄ στη δεξιά γωνία του, σε κεφαλιά του Λουντ και «καραμπόλα» στον Κουτρουμπή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ