Κύπελλο Ελλάδος: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-2

Δια… πυρός και σιδήρου πέρασε από την Ήπειρο ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 2-1 με ανατροπή του ΠΑΣ Γιάννινα και έγινε φαβορί για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης, ενόψει της ρεβάνς στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.
Οι «Πράσινοι» είδαν να τραυματίζεται ο Σάντσεθ μόλις στο 8ο λεπτό και να αντικαθίσταται στο 11΄ με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για κάταγμα βραχίονα, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ που στο ξεκίνημα της φάσης υπήρχε οριακό οφ σάιντ και τους ακυρώθηκε γκολ!
Στη μετριότητα του πρώτου ημιχρόνου ήρθε να προστεθεί ο σοβαρός τραυματισμός του Σάντσεθ, ο οποίος συγκρούστηκε με τον Κοτσόλη στο 8ο λεπτό (φάουλ του Ακόστα) και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για κάταγμα βραχίονα, που αν αποδειχθεί θα αφήσει τον Ισπανό 2-3 μήνες εκτός γηπέδων.
Κατά τα άλλα, στο 17΄ ο Πέτριτς έπεσε εύκολα σε μαρκάρισμα του Καρανίκα αλλά ο διαιτητής Μάνταλος δεν συγκινήθηκε, ενώ όλες οι συγκινήσεις έμελλε να είναι «μαζεμένες» στην επανάληψη.
Στο 49΄ και σε εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς ο Τελάντερ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δεξί δοκάρι των γηπεδούχων, αλλά στο 57΄ και ύστερα από βολέ του Βελλίδη ο Γιάκος πήρε την κεφαλιά και ο Ακόστα, οριακά μπροστά από τους αμυντικούς, προχώρησε και πλάσαρε σωστά.
Η αποβολή του Καρανίκα με απευθείας κόκκινη στο 67΄, για ανατροπή του Καρέλη που ετοιμαζόταν να βγει απέναντι στον Βελλίδη, άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα.  Στο 73΄ ακυρώθηκε γκολ του Καλτσά με καθυστερημένη υπόδειξη του βοηθού και στο 75΄ οι «Πράσινοι» έφτασαν στο 1-1 με τον Αμπέντ, που είχε σκοράρει δις και απέναντι στον Παναιτωλικό.
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 78΄, με καρφωτή κεφαλιά του Πέτριτς σε κόρνερ του Καλτσά και με τον Κροάτη να γίνεται αλλαγή στο αμέσως επόμενο λεπτό, παραχωρώντας τη θέση του στον Μπεργκ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ