Η Ντιναμό Κιέβου χώρισε τους λευκούς από τους μαύρους θεατές!

Σε μια απόφαση που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω προέβη η διοίκηση της Ντιναμό Κιέβου. Αποφάσισε να βάλει σε ξεχωριστές κερκίδες στο γήπεδό της, τους λευκούς από τους μαύρους θεατές για να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.
Η απόφαση έρχεται μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα με την Τσέλσι, και τα οποία είχαν έντονο το ρατσιστικό στοιχείο, όταν οπαδοί της ομάδας επιτέθηκαν σε τέσσερις έγχρωμους θεατές της Αγγλικής ομάδας.
Και μάλιστα αντί να αποδεχθεί το επεισόδιο, ο αντιπρόεδρος της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ohor Kochetov είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο γήπεδο, φροντίζοντας παράλληλα να ρίξει την ευθύνη στους μαύρους θεατές, οι οποίοι σύμφωνα με την γνώμη του είναι «ύποπτο» που βρέθηκαν στην εξέδρα των φανατικών της Ντιναμό.
Η Ντιναμό Κιέβου είναι ένας από τους πιο συνήθης υπόπτους στα δικαστήρια της ΟΥΕΦΑ σε ότι αφορά στα ρατσιστικά επεισόδια, και είχε πέρσι τιμωρηθεί με 15.000 ευρώ από την Eυρωπαϊκή Ομοσπονδία για ρατσιστικές φραστικές επιθέσεις σε μαύρους παίκτες της Έβερτον.
Πάντως, όπως και να έχει δεν πρόκειται να αποφύγουν την «καμπάνα» της ΟΥΕΦΑ για τα νέα επεισόδια, η οποία όπως αναμένεται και λόγω κακού παρελθόντος θα είναι πολύ βαριά.