Εκτός Λιγκ Καπ Τσέλσι και Άρσεναλ

Νέα αποτυχία για την Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο, που δεν λέει να σηκώσει κεφάλι καθώς η μία "γκέλα" διαδέχεται την άλλη, σε όλα τα μέτωπα.
Οι "Μπλε" αποκλείστηκαν από το Λιγκ Καπ από τη Στόουκ χάνοντας στα πέναλτι, κι ενώ είχαν ισοφαρίσει το παιχνίδι στο 91΄ με τον Λοΐκ Ρεμί, με το μέλλον του Πορτογάλου στο "Στάμφορντ Μπριτζ" να καθίσταται πια ακόμη πιο επισφαλές.
Η Στόουκ άνοιξε το σκορ στο "Μπριτάνια" με τον Γουόλτερς στο 51΄, ο Ζούμα "σημάδεψε" το δοκάρι στο 75΄ αλλά ο Ρεμί ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η κατάσταση φάνηκε να γέρνει προς την πλευρά της Τσέλσι όταν αποβλήθηκε στο 93΄ ο Μπάρντσλεϊ, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν κατόρθωσαν να το εκμεταλλευτούν στην παράταση και στα πέναλτι μοιραίος ήταν ο Αζάρ, καθώς ο Μπάτλαντ απέκρουσε την εκτέλεσή του, που ήταν η δέκατη και τελευταία.
Μεγάλο "στραπάτσο" και για την υπεροπτική Άρσεναλ, που έχασε με το βαρύ 0-3 (28΄ Γουάλας, 40΄ Ζοάο Λούκας, 52΄ Χάτσινσον) στο "Χίλσμπορο" από τη  Σέφιλντ Γουένσντεϊ, αποκλείστηκε και το χειρότερο, έχασε με τραυματισμούς στο πρώτο εικοσάλεπτο τους Τσάμπερλεϊν (5΄) και Γουόλκοτ (18΄), ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Τσάμπερλεϊν!
Η Έβερτον πήρε δύσκολη πρόκριση απέναντι στη Νόριτς, καθώς βρέθηκε να χάνει μετά το γκολ του Μπασόνγκ στο 51΄, αλλά ο Όσμαν ισοφάρισε στο 68΄ και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε στην υπόλοιπη διάρκεια και στην παράταση, για να χάσουν στη συνέχεια δύο πέναλτι οι φιλοξενούμενοι με τους Χούλαχαν και Ρέντμοντ και μαζί το παιχνίδι με 4-3.
Ακόμη μεγαλύτερο σασπένς είχε το παιχνίδι Χαλ-Λέστερ. Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε 0-0 και στην παράταση οι "Αλεπούδες" του Κλάουντιο Ρανιέρι προηγήθηκαν στο 99΄ με τον Μαχρέζ, αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση στο 105΄ από τον Άμπελ Ερνάντεθ και στα πέναλτι νίκησαν οι "τίγρεις" με 5-4.
ΑΠΕ-ΜΠΕ